Simbolika je jasna: Ivanki Trump u Južnoj Koreji poslužili jelo koje je imalo skriveno značenje

Foto: Getty Images/Guliver Image/YouTube

IVANKA TRUMP i predsjednik Južne Koreje Moon Jae-in večerali su zajedno u sklopu njezinog posjeta toj zemlji povodom zatvaranja Zimskih olimpijskih igara.

Business Insider piše da su za Ivanku složili jelovnik s "korejskom hranom dizajniranom da bude ukusna strancima". Međutim, ono što su večerali imalo je posebnu simboliku. Osim što su domaćini pazili da hrana bude košer, jer je Ivanka ortodoksnog židovskog uvjerenja, poslužili su joj tradicionalno jelo naziva bibimbap koje se sastoji od riže, povrća, jaja i raznih nadjeva i umaka.

"Bibimbap je hrana koja ravnomjerno miješa različite sastojke i simbolizira sklad i harmoniju", objasnili su iz ureda predsjednika Južne Koreje.

Osim bibimbapa, Ivanki je poslužena salata od lotosova korijena i kruške, zatim jujube kaša, zatim pečeni tofu s posebnom marinadom, složenom posebno za nju, smrznute jagode s tri različita okusa te sušeno voće kaki.

To nije bio jedini dio večere koji je simbolizirao sklad. Naime, uz večeru ponuđena su crna vina iz kalifornijske doline Napa te bijela vina iz južnokorejske pokrajine Chungbuk.

Poruka koju su htjeli poslati hranom vjerojatno označava suradnju SAD-a i Južne Koreje, ali to bi mogla biti i referenca na odnos između Sjeverne i Južne Koreje.

Južnokorejski predsjednik četiri se puta sastao s predstavnicima Sjeverne Koreje tijekom Olimpijskih igara, a ondašnji mediji navode da se Moon nada uvjeravanju Ivanke da nagovori oca Donalda da posjeti Sjevernu Koreju u sklopu diplomatskog putovanja.

Pročitajte više