Novinar RTL-a slučajno čuo kako Jandroković daje upute dobavljačima Agrokora: "Podržimo priču vlade"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

NOVINAR RTL televizije Josip Antolić danas je slučajno čuo kako predsjednik Uprave Podravke i šef udruge dobavljača Marin Pucar preko telefona dobiva upute HDZ-ovog predsjednika sabora Gordana Jandrokovića.

Novinari su bili prisutni na početku sastanka dobavljača da bi ih onda zamolili da izađu jer počinje sastanak. Smjestili su ih u jednu prostoriju u zagrebačkom sjedištu Podravke.

"Molim vas da uputimo pozitivnu poruku da se podrži ova priča vlade"

"I snimatelj i ja smo zajedno s ostalim kolegama otišli u prostoriju gdje su nas smjestili i čekali. U jednom trenu izišao sam iz te prostorije i otišao u jednu drugu, kada je kraj mene prošao jedan gospodin razgovarajući na mobitel i rekao: 'Evo idem po njega.' Nisam se posebno osvrnuo, ušao sam u tu prostoriju, da bi nekoliko trenutaka kasnije u tu sobu ušlo dvoje ljudi", ispričao je RTL-ov novinar. 

"Razgovarali su s nekim na telefon i stavili ga na razglas, speakerphone. Nakon sekundu ili dvije shvatio sam da zapravo razgovaraju s predsjednikom, bliskim suradnikom premijera, HDZ-ovim Gordanom Jandrokovićem. S njim je razgovarao predsjednik Uprave Podravke i predsjednik Udruge dobavljača Agrokora Marin Pucar. Jandroković mu je u razgovoru poručio: 'Molim vas da uputimo pozitivnu poruku, da se podrži ova priča vlade... Ubrzo su shvatili da nisu sami, pa su Jandrokovića skinuli s razglasa", ispričao je novinar Josip Antolić.

Kasnija press konferencija pokazala je da je Pucar dobrim dijelom poslušao naputke Jandrokovića.

Pokušali ušutkati novinara?

"Ono što bi htjeli je poslati poruku svima da je destabilizacija ovog procesa  ujedno i destabilizacija hrvatskog gospodarstva! Nitko nije htio destabilizirati taj proces i ponavljam svi oni koji u ovom trenu pokušavaju to raditi, ne rade u interesu hrvatskog gospodarstva!", govorio je ono što je Jandroković želio čuti Pucar na konferenciji za medije.

Kad su Pucar i njegov kolega shvatili da je naš novinar čuo njihov razgovor s Jandrokovićem, jednom djelatniku su poručili da poruči novinaru "da ništa nije čuo...", tvrdi novinar RTL-a.

"Kad je sastanak završio, a i press konferencija - upitao sam predsjednika Uprave Podravke je li uobičajeno da mu se iz redova vladajuće većine kao predstavniku dobavljača sugerira što da govori dobavljačima, a što medijima", priča Antolić.

"Gospodin Jandroković je kao predsjednik sabora već do sada dao podršku cijelom ovom procesu i u tom cijelom njegovom nastupu vidim samo pozitivne stvari i ja bih volio da svi ostali sudionici na političkoj sceni daju podršku kompletnom hrvatskom gospodarstvu", rekao je  predsjednik Uprave Podravke RTL-ovom novinaru koji je čuo kako mu Jandroković daje instrukcije što da poruči javnosti.

Jandroković iznenađen kako novinari znaju za razgovor

RTL je kontaktirao i Jandrokovića, a iako je prvo odbio dati izjavu, na kraju je ipak pristao i priznao da je razgovarao s Pucarom. Sam je rekao da je iznenađen kako se za to saznalo. 

Danas smo se čuli, on je rekao kakve su pozicije dobavljača, ja sam rekao kakva je situacija oko plana s povjerenikom, s onim što bismo željeli – da nagodba što prije dođe kraju", izjavio je predsjednik sabora Gordan Jandroković.

"Pa ništa mu nisam novo rekao, mislim da nema ništa sporno oko tog razgovra, jedino ne znam kako je sve to skupa došlo u javnost, medije, ali ja mogu potvrditi da se čujem sa svim dionicima, čuo sam se danas ne samo s njim nego i nekim drugima. Čut ću se i sutra i dok proces traje", dodao je.

Na pitanje u čije je ime razgovarao, kao glavni tajnik HDZ-a, šef sabora ili u ime premijera, Jandroković je odgovorio: "Ne razgovaram s obzirom na funkcije koje imam, važno da sam dobro informiran."

 

Pročitajte više