Mladić iz BiH preko Facebooka opljačkao starca iz Švicarske

Ilustracija: 123rf
 
MLADIĆ iz Bijeljine, 23-godišnji Aleksandar Perić, putem Facebooka se javio imućnom starcu u Švicarskoj. Predstavio se kao socijalno ugrožena osoba koja je u teškoj financijskoj situaciji, pišu Nezavisne.
 
S nekoliko različitih profila otvorenih na Facebooku u više je navrata od Švicarca zatražio i dobio novac. Policija u Bijeljini 23-godišnjaka tereti da je Švicarca doveo u zabludu lažno mu predstavljajući svoju financijsku situaciju. 
 
Uplaćivao mu je novac na nekoliko njegovih računa i na račune drugih osoba
 
Starac mu je novce uplaćivao na njegove račune u nekoliko različitih banaka, kao i na račune drugih osoba kako bi uplaćene svote novca bile manje upadljive. Ukupno mu je uplatio iznos od oko 10 milijuna kuna. 
 
"A. P. je osumnjičen da je u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi lažnim prikazivanjem činjenica državljanina Švicarske doveo u zabludu. Naveo ga je da mu u više navrata isplati novac na račun", priopćeno je iz policije u Bijeljini.
 
Izvršen pretres nekoliko lokacija
 
Prijevara je otkrivena u srpnju prošle godine, a za 23-godišnjim Perićem bila je raspisana tjeralica. Policija je izvršila pretres nekoliko lokacija, a pritom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji su dovedeni u vezu s prijevarom koju je počinio. 
 
Oduzete su mu lažne isprave, mobilni telefoni, laptopi, automatska puška sa streljivom, Volkswagen Touareg i Chrysler. Mladić je uhićen u okviru međunarodne istrage uprave kriminalističke policije zbog kaznenog djela prijevare. 

Pročitajte više