SAD uvodi najveći paket sankcija protiv Sjeverne Koreje

Foto: Hina

SJEDINJENE Države kane najaviti najveći paket sankcija protiv Sjeverne Koreje kako bi tu izoliranu zemlju prisilile da odustane od svojih nuklearnih i balističkih programa, u trenutku dok se Južna Koreja priprema za nove pregovore sa Sjeverom.

Oštrije sankcije mogle bi dovesti u opasnost posljednje pokušaje zbližavanja dviju Koreja, koje je obilježilo sudjelovanje sportaša iz Sjeverne Koreje na OI u Južnoj Koreji, usred priprema za pregovore o mogućem summitu između sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una i južnokorejskog predsjednika Moon Jae-ina.

Najveći paket novih sankcija


Visoki neimenovani američki dužnosnik Reutersu je kazao kako nove 'kazne' smatra "najvećim paketom novih sankcija protiv sjevernokorejskog režima", ne iznijevši pojedinosti o njima.

Američki potpredsjednik Mike Pence nagovijestio je takav plan prije dva tjedna tijekom posjeta Tokiju kojemu je prethodio njegov posjet Olimpijskim igrama u Pyeongchangu.

Sjeverna Koreja prošle je godine ispalila desetke raketa te izvela šesti i najveći nuklearni pokus koji je u suprotnosti s UN-ovim rezolucijama.

Pročitajte više