Šef NRA-e slaže se s Trumpom da učitelje treba naoružati: "Pomoći ćemo svima i nećemo to naplatiti"

Screenshot: YouTube
 
NAKON Trumpove izjave da učitelje treba naoružati, masakr na Floridi tjedan dana kasnije je komentirao i šef najvećeg lobija za oružje u SAD-u, koji se složio s njim.
 
Šef američke NRA-e (Nacionalna puškarska udruga) Wayne LaPierre optužio je američke demokrate i medije za iskorištavanje masakra u školi na Floridi u kojem je ubijeno 17 ljudi, piše BBC.
 
"Oportunisti koriste tragediju kako bi ukinuli američka prava"
 
LaPierre je izjavio da "oportunisti koriste tragediju 14. veljače kako bi pojačali kontrolu nad oružjem i ukinuli američka prava vezana za oružje". Komentare je iznio na konferenciji Konzervativna politička akcija (CPAC) u Washingtonu.
 
Ranije je američki predsjednik Donald Trump izjavio da bi učitelje u školama trebalo naoružati te da bi mogli "dobivati bonuse za nošenje oružja".
 
"Američki socijalisti europskog tipa žele kontrolirati ljude"
 
"Kao obično, oportunisti nisu čekali ni sekunde da bi iskoristili tragediju u političke svrhe. Oni mrze NRA-u. Oni mrze drugi amandman. Oni mrze osobnu slobodu", rekao je LaPierre, govoreći o drugom amandmanu američkog ustava, koji se tiče prava na posjed i nošenje oružja.
 
Također je kritizirao "američke socijaliste europskog tipa koji žele ograničiti prava na oružje": "Nije ih briga ako njihovi zakoni ne funkcioniraju. Oni samo žele uvesti što više zakona kako bi imali veću kontrolu nad ljudima. Ali govore da NRA nije briga."
 
Preživjeli učenici prošlotjedne tragedije pozvali su na strože zakone o oružju te pokrenuli pokret diljem SAD-a s motom Nikada Više (Never Again). Ogorčeni roditelji i učenici odlučili su se suprotstaviti zakonima koji ne jamče njihovu sigurnost, osobito nakon pokolja u Las Vegasu i na Floridi.
 
>>Pogledajte kako je otac ubijenog djeteta s Floride očitao lekciju desničaru koji je primio Kolindu
 
 
"Zlo hoda među nama i neka nam Bog pomogne ako ne očvrsnemo škole"
 
LaPierre je također optužio demokrate koji se zalažu za strože zakone o oružju da pokušavaju "okaljati ugled NRA-e". Naglasio je da podupire Trumpov prijedlog o naoružavanju učitelja. Dodao je da će NRA "pomoći svim školama u SAD-u sa sigurnošću i neće im to naplatiti".
 
"Zlo hoda među nama i neka nam Bog pomogne ako ne očvrsnemo svoje škole i ne zaštitimo našu djecu", izjavio je šef najvećeg američkog lobija za oružje.

Pročitajte više