Skinuo hlače i rekao petogodišnjakinji da ga dira, sud obustavio postupak jer je trajno raspravno nesposoban

Foto: Ilustracija

SPLITSKI Općinski sud obustavio je postupak protiv 86-godišnjeg okrivljenika koji je optužen za spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina te zadovoljenje pohote pred djetetom mlađim od 15 godina.

Psihijatar je, naime, lani ustanovio da je okrivljeni neubrojiv i trajno raspravno nesposoban, i to zbog bolesti mozga nakon pretrpljenog moždanog udara. Vještak je zaključio da je stanje definitivno i da se, s obzirom na prirodu bolesti, ne može očekivati poboljšanje.

Protiv okrivljenog su dignute dvije optužnice, jedna iz 2013. godine, a druga iz 2015. godine. Oštećene su bile petogodišnjakinje u doba kada su počinjena djela.

Prva optužnica teretila ga je da je u dječjem parku pozvao dijete, skinuo hlače i dirao se. Tražio je i od djeteta da ga dira, no dijete je to odbilo. Druga optužnica vezana je za sličan događaj na jednoj splitskoj plaži. Okrivljeni je optužen da je na plaži prišao djetetu i pozvao ga da sjedne na zidić. Trljao je svoje spolovilo koje je djelomično virilo iz hlača, tražio je od djeteta da ga dira, no dijete je to odbilo. 

Zakonske zastupnice oštećenih curica upućene su u parnicu, a troškovi postupka past će na teret državnog proračuna.

 

Pročitajte više