KOSTELIĆ POZIVA NA SKIJAŠKI USPON Svi koji žele mogu mu se pridružiti na Sljemenu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

LEGENDARNI hrvatski skijaš Ivica Kostelić nakon završene skijaške karijere ostao je u skijanju.
 
Ivica je s reprezentacijom putovao na Olimpijske igre u Pjongčang, gdje je svojim iskusnim savjetima pomagao mladim hrvatskim predstavnicima.
 
Nakon povratka iz Južne Koreje Ivica nastavlja s aktivnostima. Nedavno je s pripadnicima elitne postrojbe Hrvatske vojske uspješno okončao višednevnu ekspediciju po Velebitu.

>Ivica Kostelić i komandosi pokorili Velebit

U svibnju prošle godine najbolji hrvatski skijaš u povijesti sa Slovencem Mihom Podgornikom prešao je Grenland. Put od 582 km odradili su za 18 dana, 10 sati i 52 minute i prva su skijaška ekspedicija koja je prešla Grenland u 2017. godini.
 

>GOTOVA ŽIVOTNA AVANTURA Kostelić osvojio Grenland na minus 34 i ima jako dobar razlog za to

 
Kostelić je na svom Facebook profilu pozvao sve zainteresirane na uspon s trunim skijama na Sljeme. 
 
"Jeste li za uspon s turnim skijama na Sljeme? Ja idem u subotu ujutro - straight outta Korea! :) Mogu mi se pridružiti svi koji to žele. Start je u 8 sati s donje stanice sljemenske žičare, cilj je na vrhu Sljemena. Obavezna je skijaška turna oprema", poručio je Ivica.
 

ŠTO JE TURNO SKIJANJE?
 
Turno skijanje je na prvi pogled mješavina alpskog skijanja, skijaškog trčanja i planinarenja, što turnom skijašu osigurava veliku raznolikost i istinski kontakt s netaknutom prirodom.
 
KOJA JE OPREMA POTREBNA?
 
Oprema je najvažnija u cijeloj priči. Postoji nekoliko nezaobilaznih stvari, kao prvo, potrebno je imati turne skije, koje nisu strukirane i nemaju toliko izraženu oštrinu rubnika, imaju dobre mogućnosti za prenošenje jer su rađene s raznim rupama, vezicama...

Opširnije o skijaškoj opremi za turno skijanje pročitajte NA OVOM LINKU.
 

Pročitajte više