VLAK U SNIJEGU Nakon 16 sati napokon stigli iz Splita u Zagreb

Foto: Ante Majić

ANTE Majić, s još četrdesetak putnika, zaputio se sinoć vlakom iz Splita prema Zagrebu.

Međutim, Ante je, kao i njegovi suputnici, tek oko 14 i 30 stigao u Zagreb. Proveli su 16 sati u željeznici, na dugom putu iz Splita.

Sinoć, oko 3 ujutro, zapeli su u snijegu na jednom mostu u Lici. Tek oko podne, uspjeli su se pokrenuti.



"Napokon smo se pokrenuli"


Razgovarali smo s Antom koji, iako se u tom trenutku drndao već nešto više od 13 sati u vlaku, nije izgubio optimizam.

"Napokon smo se pokrenuli", nasmijano nam je rekao.

"U Ličkim Jesenicama smo stali prvi put. Bilo je to oko 3 sata ujutro jer je vlak koji je dolazio iz Zagreba prema Splitu zapeo na istom mjestu kao i mi. Onda smo čekali da se on oslobodi, čekali smo ga četiri sata", priča nam svoju avanturu.

"Iz Splita smo krenuli u 21 i 40", pojašnjava Ante.



Zeznuta dionica

"Dakle, čekali smo četiri sata da prođe taj vlak iz Zagreba. Kad je on bio oslobođen, krenuli smo mi. I onda smo zapeli na istom mjestu. Tu smo čekali od 7 sati ujutro pa sve dosad. Evo sad je taman krenuo vlak, došli su po nas", s olakšanjem nam prenosi.

"Zapeli smo na nekom mostu, zeznuta je dionica. Tuda se mora voziti prilično sporo, i vozili smo sporo, ali smo svejedno zapeli. Nismo se mogli pomaknuti. Došla je ralica, ali ni ona nije pomogla.

Zatim smo čekali drugi vlak, odnosno drugu lokomotivu. Oni su nas uspjeli izvući. Lokomotiva nas je povukla", prepričava nam.



"Bilo je dosta nervoze"


"Možda budu još koje avanture do Zagreba, ali tko zna", kroz smijeh nam je govorio Ante.

"Bez hrane smo, dobili smo tople napitke, čajeve i kave. Mnogi su otkazali svoje planove. Bilo je dosta nervoze, zvalo se na sve strane. Htjeli su ljudi zvati HGSS, ministarstvo... Ima tu par gospođa koje su trebale biti na sprovodu i sad je sve gotovo. Sve tko je išta planirao, sad im je gotovo", nastavlja Ante.



"Očekivali smo da će samo prošibati"

"Što je najgore, svi smo namjerno išli vlakom jer smo očekivali da baš vlak neće stati u snijegu. Mislili smo da će samo prošibati kroz snijeg. To je bio dogovor", ispričao nam kroz smijeh Ante Majić dok se provlačio vlakom kroz snijegom okovanu Hrvatsku.


Pročitajte više