FOTO Pogledajte kako izgledaju ceste samo 10 minuta nakon prolaska ralice

Foto: HAC

USLIJED jakog snijega koji pada širom zemlje iz HAC-a su se oglasili priopćenjem u kojemu su vozače širom zemlje pozvali na oprez, ali i odgovorili na kritike upućenje njima. Naime, kako kažu, naišli su na komentare kako se autoceste ne čiste i dodali kako vozači negoduju jer nisu vidjeli ralice na cesti.

Stoga su poslali par fotografija nastalih odmah nakon prolaska ralice i 10 minuta nakon njenog prolaska na Svetom Roku i Gornjoj Ploči, kako bi pojasnili situaciju.

Sveti Rok 6:39 i 6:54 sati

Gornja Ploča 6:41 i 6:52 sati

"Nakon 10-ak minuta ralica kao da nije prošla"

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Vezano za negodovanja korisnika da se autoceste ne čiste, u dvije slike od jutros s Gornje Ploče te Svetog Roka možete vidjeti kako izgleda autocesta za vrijeme obilnih padalina, odmah nakon prolaska ralice te nakon 10 do 15 minuta.

Na slikama je jasno vidljivo da autocesta nakon 10-tak minuta izgleda kao da ralica nikad nije prošla što kod vozača može stvoriti dojam da se autocesta ne čisti. Slijedom priloženih fotografija još jednom molimo vozače za oprez i razumijevanje jer Hrvatske autoceste ne mogu utjecati na vremenske uvjete.

Ponavljamo kako vozači često negoduju da nisu vidjeli ralice na cesti, međutim kada bi ralica bila vidljiva svakom vozaču tada bi prometovanje autocestom bilo nemoguće – nastao bi kolaps jer bi ralice po cijeloj dužini autoceste bile jedna iza druge.

Također smo u nekoliko komentara primijetili da korisnici predlažu da se ralica svakih cca 5 km zaustavi kako bi mogla propustiti vozila koja se nalaze iza ralice. Takve komentare smatramo apsurdnim i nerazumnim, jasno je da korisnik ne razumije situaciju te da su ralice na cesti upravo iz razloga da omoguće prometovanje korisnicima", poručili su iz HAC-a.

Pročitajte više