Otac teško bolesne djevojčice nazvao Kolindin ured i prijetio, uhićen i strpan u zatvor

Foto: Hina/Ivo Cagalj/Pixsell

KAKO javlja portal Podravski.hr, muškarac iz Koprivnice u dobi od 44 godine, čija 14-godišnja kći je teško bolesna, jučer je nazvao ured predsjednice na Pantovčaku, a nedugo potom završio je u zatvoru.


Naime, on je ured predsjednice nazvao kako bi zatražio pomoć za teško bolesnu kći. Na njegovo poziv javila se tajnica ureda koja ga je uputila da predsjednici pošalje dopis.

On je tada zaprijetio da će baciti bombu na zagrebački Klinički bolnički centar Rebro, a liječnika zaklati.

Uhićen i dobio mjesec dana istražnog zatvora


Zbog prijetnji koje je uputio je uhićen, a određeno mu je i mjesec dana istražnog zatvora, doznaje Podravski.hr iz izvora bliskih policiji.

Kada mu je tajnica rekla da pošalje dopis on je rekao: "Ma, najbolje bi bilo da ja odem na Rebro, bacim bombu i zakoljem doktora”, a prema protokolu, slučaj je prijavljen nadležnim službama.

Nakon kraće istrage, slučaj je prepušten koprivničkoj policiji koja je muškarca uhitila. Priveden je tužiteljima na ispitivanje, a navodno se branio kako je sve bila nepromišljena i očajna reakcija zbog bolesti kćeri.

Djevojčica prošla desetak operacija

Kako piše Podravski.hr, djevojčica je prošla desetak operacija, a sljedeća koju treba obaviti je preskupa. Stoga je njen otac, kako tvrdi, odlučio predsjednicu zamoliti za pomoć za operaciju izvan zemlje. Radi se, kako pišu, o operaciji koja bi djevojčici iznimno olakšala život.

Sudac istrage je pak muškarcu izrekao mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a u pritvoru će tužitelji vjerojatno zatražiti vještačenje psihijatra i psihologa.

Pročitajte više