Hrvatski otok koji obožavaju plemići proglašen jednom od pet najboljih europskih destinacija

Foto: 123RF/European Best Destinations

HVAR je jedna od TOP 5 najboljih europskih destinacija u 2018. godini, prema izboru stranice European Best Destinations. 

Hvar se, s ukupno 30.023 glasa našao na četvrtom mjestu prestižne liste, a opisuju ga kao "najljepši otok Europe". Na stranici stoji da Hvar obožavaju brojne zvijezde, avanturisti, umjetnici pa čak i članovi kraljevskih obitelji.

Nahvalili su i kristalno čisto plavo more, preporučili posjetiti Modru špilju na Biševu kao i brdsko mjesto Brusje. Spomenula su se i vrhunska hvarska vina, kao i hrana, a European Best Destinations preporučuje čitateljima i da jedan dan s Hvara potegnu do Splita.

Hrvatsku su opisali kao "destinaciju iz snova" te spomenuli još i Zadar, Dubrovnik, Zagreb, Opatiju, Split i Rovinj te plaže Zlatni Rat i Stinivu.

Titulu najbolje europske destinacije za 2018. godinu dobio je poljski grad Wroclaw s 41.148 glasova. Nakon njega je španjolski Bilbao pa francuski Colmar, četvrti Hvar te peta Riga u Latviji.

Inače, prema izboru iste stranice zagrebački advent je proglašen najboljim u Europi, a 2016. je Maksimir proglašen jednim od najljepših parkova Europe.

>>>Saznali smo bi li Advent u Zagrebu bio najbolji u Europi da Hrvati nisu glasali<<<

Pročitajte više