HRT otvorio još jedno dopisništvo u Bosni i Hercegovini: "Popunjavamo Hrvatima prazninu"

Foto: HRT

HRVATSKA radio-televizija (HRT) ponovo je u utorak otvorila svoje dopisništvo u Sarajevu, a njen glavni ravnatelj Kazimir Bačić tom je prigodom istaknuo želju da se i na taj način doprinese boljem informiranju javnosti u Hrvatskoj o stanju u BiH, ali i afirmiranju hrvatskog naroda u toj zemlji.

HRT je ranije ovog mjeseca otvorio i dopisništvo u Mostaru koje je zajedno sa sarajevskim ukinuto prije dvije godine s uvođenjem koncepta video novinara koji je trebao smanjiti troškove poslovanja, no to nije dalo očekivane rezultate.

"Otvaranje dopisništva HRT-a u Sarajevu je izuzetno važno, prvenstveno za informiranje o dešavanjima u glavnom gradu susjedne države. Također je vrlo važno istaknuti da je to važno za Hrvate koji ovdje žive, za informacije koje trebaju prolaziti u svim smjerovima te za što bolje informiranje", kazao je Bačić u Sarajevu.

"Popunjavamo prazninu Hrvatima u BiH"

Dodao je kako se nada da će ovime barem djelomice biti popunjena praznina koja postoji zbog činjenice da Hrvati u BiH nemaju televizijski kanal na hrvatskom jeziku.

Sarajevsko dopisništvo HRT-a unatoč osposobljavanju prostora za djelovanje ipak još nije jasno kadrovski ekipirano.

Otvaranju dopisništva nazočili su brojni dužnosnici u tijelima vlasti BiH predvođeni predsjedateljem državnog Predsjedništva Draganom Čovićem.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izrazio je nadu kako će se stvoriti uvjeti za cjelovito informiranje o zbivanjima u BiH i posebice o položaju hrvatskog naroda u toj zemlji.

Kazao je i kako očekuje da se neće ponoviti uređivačka politika, odnosno odnos prema BiH kakav je na HRT-u postojao u ranijim godinama, očito aludirajući na razdoblje u kojemu je u Hrvatskoj na vlasti bila SDP-ova vlada.

Pročitajte više