Bez sline, jezika i nenajavljene golotinje: Hollywood uvodi nova pravila za scene seksa

Foto: Imdb

SKANDALI s holivudskim producentom Harveyjem Weinsteinom te pokret #MeToo doveli su do izmjene pravila u vezi sa snimanjima scena seksa.

Filmaši sada rade na novim pravilima snimanja simuliranog seksa o kojima bi se trebalo raspravljati sljedeći tjedan. Među pravilima bi se mogla naći i zabrana razmjenjivanja sline prilikom ljubljenja, kao i zabrana korištenja jezika, osim ako ugovorom nije drugačije naglašeno.

Također, zabranit će se zahtijevanje golotinje na audicijama, osim ako to nije ranije najavljeno, a kako bi se osiguralo da do toga ne dođe, glumci i glumice bi trebali moći sa sobom na audicije povesti osobu od povjerenja, kao svjedoka. Predlaže se i uvođenje uloge "redatelja intimnosti", koji bi osiguravao da se pravila poštuju, piše The Sun.

<br>

Više će se inzistirati na zaštitama za genitalije, koje su se i dosad koristile, ali njihova primjena nije se nadgledala. 

Posljednjih dana brojne su glumice progovorile o neugodnostima koje su doživljavale na audicijama ili tijekom snimanja intimnih scena, a sada Hollywood, čini se, pokušava tome stati na kraj.

Pročitajte više