Što su na sudu radili Komšićevi svjedoci? Optuživali ubijenu Kristinu i gubili pamćenje

Foto: Željko Lukunić/Pixsell, Index

DANAS je na Županijskom sudu nastavljeno suđenje Davidu Komšiću zbog ubojstva Kristine Krupljan koju je ubio 22. veljače 2017. zadavši joj 88 uboda nožem. Dvadesetogodišnji Komšić ovaj tjedan je promijenio ponašanje. Naime, prije dva tjedna, kad mu je tek bilo započelo suđenje za brutalno ubojstvo tada trudne Kristine, Komšić je tijekom svjedočenja prijateljica pokojne Kristine zijevao, zbog čega ga je sutkinja upozorila da to prestane raditi.

>> Kristinin tata izgubio živce, Komšićeva teta: On nije monstrum, on je dobar dečko

Na to je otac ubijene ironično kazao iz publike kako je Komšić neubrojiv. Komšić se na to okrenuo prema njemu i počeo smijati. U jednom je trenutku i namignuo nekome iz publike.

Ovog puta je Komšić na sud stigao pognute glave, pozdravljajući sutkinju pri ulasku i izlasku iz sudnice. Kada ga je na kraju današnjeg ročišta pitala: "Davide, je li sve u redu?", on joj je odgovorio da jest.

David Komšić drastično promijenio ponašanje u sudnici

Osim promjene Davidovog ponašanja, koji je očito dobio instrukcije da ublaži bahatost na sudu, na današnjem smo ročištu svjedočili i žalopojkama Davidove tete (sestre njegovog tate), a koja je cijelo vrijeme svjedočila kroz plač.


Grcajući u suzama kazala je kako je jako potresena svime i zavapila da njen nećak David nije nikakav monstrum, kakvim ga se u medijima nastoji prikazati. Ustvrdila je i to da je s Kristinom bila jako bliska jer se družila s njenim kćerima te da je stalno dolazila kod njih, navodeći kako ju je voljela kao vlastitu kćer.

No nije propustila optuživati žrtvu, ističući kako je Kristina često lagala da je trudna te da je često dosađivala Davidu, neprestano ga nazivajući.

Istu priču imala je i Davidova druga teta (sestra njegove mame), koja je također u svom iskazu išla na to da se ocrni žrtva. Tako je navela da je pokojna Kristina dolazila usred noći pred Davidovu kuću i trubila, da se sama izgrebala po licu i potom ga prijavila policiji da ju je napao.

Dakle, obje Davidove tete su kroz svjedočenje govorile o Kristininom ljubomornom ponašanju i ispadima te o tome kako je često lagala da je trudna.

"Pa dobro, zar to što je bila trudna daje dozvolu da je ubiju?"

U jednom trenu Kristinin otac više nije mogao šutjeti pa je uzviknuo: "Pa dobro, zar to što je bila trudna daje dozvolu da je ubiju? Ne mogu ovo više slušati!"


Osim Davidovih teta svjedočile su i Davidove sestrične, koje su pak u dijelovima iskaza patile od gubitka pamćenja.

"Kristina mi je rekla da David ne zna da je trudna. I rekla je kako to još nikome nije rekla. Nisam rekla Davidu za njenu trudnoću niti ikome drugome", kazala je jedna sestrična.

Sutkinja ju je podsjetila da je u iskazu pred državnim odvjetništvom izjavila drugačije. Odnosno da je svojoj sestri rekla za Kristininu trudnoću te da su potom to rekle Davidovim sestrama. Danas je pak izjavila kako se ne sjeća da je to rekla.

Njezina sestra, druga Davidova sestrična, također je u dijelovima iskaza rekla da se ne sjeća detalja pa ju je sutkinja podsjećala na prijašnji iskaz. Tako se nije mogla sjetiti je li David govorio da se pozovu hitna i policija.

Sestrične su također govorile o tome da je Kristina stalno lagala da je trudna.

"Kristina je stalno govorila da je trudna. Lagala je. Ispostavilo se da nije bila. Samo je jednom bila trudna s njim i imala spontani", rekla je jedna sestrična.

A na početku su sve svjedokinje opisujući odnos Kristine i Davida navele kako je to bila jedna velika ljubav i normalna veza kao svaka druga.

Pročitajte više