Piše: Ž.L. | 14.02.2018. 12:21

Odvjetnik silovatelja 11-godišnje djevojčice u Francuskoj: "Ona nije dijete"

Screenshot: Ilustracija
 
FRANCUSKI sud odlučio je u utorak optužiti 29-godišnjeg muškarca za silovanje 11-godišnje djevojčice, odbivši tvrdnje tužitelja da je spolni odnos bio dogovoran.
 
Vlasti su u rujnu optužile muškarca, oca dvoje djece, za seksualno zlostavljanje maloljetnice mlađe od 15 godina, što je zločin kažnjiv s maksimalno pet godina zatvora. Međutim, u utorak je sud odlučio optužiti ga za silovanje maloljetnice, zbog kojeg bi mogao biti osuđen na 20 godina zatvora.
 
>>Slučaj koji je šokirao Francusku: Sud raspravlja može li 11-godišnje dijete pristati na seks
 
Afera je šokirala i izazvala živu raspravu u Francuskoj. Prošle godine, 24. travnja, 11-godišnja djevojčica slijedila je muškarca koji joj je ranije dvaput prišao do njegova stana, gdje su imali seksualni odnos. Njezini roditelji podnijeli su tužbu za silovanje opisujući prestravljeno dijete, nesposobno da se brani i šokirano onim što mu se dogodilo. Tužiteljstvo je izjavilo da se ne radi o silovanju jer "nije bilo ni nasilja, ni prisile, ni prijetnje, ni iznenađenja".
 
"Imala je skoro 12 godina, to znači da nije dijete"
 
"Tada je imala 11 godina i 10 mjeseci, dakle imala je skoro 12 godina. To mijenja priču, to znači da ona nije dijete", izjavio je u utorak odvjetnik muškarca Marc Goudarzian. Njegova kolegica Sandrine Parise-Heideiger rekla je: "Ne radi se o seksualnom predatoru na jadnu malu nepogrešnu djevojčicu." Branitelj je ranije na sudu također izjavio da "žrtva izgleda starije, laže o svemu i nije nikakvo nevinašce".
 
Sud je zaključio da su tužitelji pogriješili što muškarca nisu optužili za silovanje te naredio novu detaljnu istragu. 
NAJNOVIJE
NAJČITANIJE