Piše: T.D. | 14.02.2018. 12:15

Srpski tabloidi u histeriji: Hrvati su nam sabotirali himnu, Vučića čekale opasne ubojice

Foto: Screenshot

SRPSKI tabloidi nerijetko plasiraju nevjerojatne priče kojima srpskog predsjednika Aleksandra Vučića prikazuju kao ultimativnu žrtvu i heroja. Sada su otišli i korak dalje.

Atentat na Vučića

Informer, tabloid posebno sklon Vučiću, preko pola naslovnice donosi priču s naslovom "Krimi-drama u Hrvatskoj: Vučića čekale opasne ubojice". Radi se o uhićenju trojice državljana Hrvatske i BiH u zagrebačkom naselju Špansko. Policiji je za trojac u automobilu dojavio jedan građanin koji je kod jednog od njih primijetio pištolj.

Policija je državljane BiH legitimirala te su pretražili automobil bosanskohercegovačkih registracija u kojem su pronašli automatski pištolj Škorpion i streljivo. U mobitelu jednog od njih pronašli su fotografiju puškomitraljeza i sliku novca. Trojac je završio u pritvoru zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Iako se nigdje ne navodi da je ovaj događaj na bilo koji način povezan s posjetom srpskog predsjednika Zagrebu, srpski je tabloid uhićenje predstavio kao spriječen atentat na Vučića. Uhićen trojac nazivaju opasnim ubojicama koji su čekali srpskog predsjednika.

Sabotaža himne

No još je možda i bizarnija priča srpskog tabloda Alo. Pod naslovom "SKANDAL Pogrešno svirali 'Bože pravde' u Zagrebu" optužuju da je na Pantovčaku pogrešno intonirana srpska himna. Radi autentičnosti ćemo citate ostaviti u izvornom obliku.

"Očigledno je Hrvatima teško palo to što su morali da gledaju srpsku zastavu i da slušaju našu himnu, te su gardisti koji su istu izvodili, prema rečima naših sagovornika, odlučili da namerno isfalširaju!" piše u tekstu tabloida Alo.

Za analizu glazbene ispravnosti vlastite himne upitali su - vojnog i političkog analitičara.

Vojni političar Miroslav Lazanski ustvrdio je da je orkestar falšao, i to na dva mjesta.

"Nisu dobro izveli našu himnu. Kada se analizira snimak intoniranja „Bože pravde“, jasno je svima da su falširali, i to čak na dva mesta. Ja nisam muzički ekspert, ali znam da himna ne treba onako da zvuči kako su je oni izveli. S obzirom na to da oni našu himnu ne izvode često, onda nije ni čudo što im se to desilo. Dečki se nisu uhodali, a trebalo bi, imaće još prilike da je izvode", rekao je Lazanski za Alo.

Politički analitičar Dragomir Alđelković potvrdio je crne slutnje novinara tabloida. "Profesionalci himne izvode bez greške, a kada greše, tu se radi o jasnoj nameri. Evidentno je to bila nekakva tiha sabotaža. Odnosno, pokušaj da se na taj način relativizuje poseta Vučića, zapravo da se pošalje poruka i hrvatskoj i našoj javnosti kako se Hrvati prema nama odnose. Cilj je bio da kroz vrstu sabotaže pokažu da im je Vučićeva poseta nebitna te da im je i saradnja sa Srbijom nebitna", rekao je sugovornik tabloida Alo.

 


 

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE