Lavovi pojeli krivolovca u Južnoj Africi, ostavili samo glavu

Foto: Getty Images

 
ČOVJEKA za kojeg se sumnja da je krivolovac na veliku divljač ubili su i pojeli lavovi u blizini Nacionalnog parka Kruger u Južnoj Africi, javila je tamošnja policija.
 
Lavovi su ostavili samo glavu i još neke manje dijelove tijela koji su pronađeni prošlog vikenda u parku za lov u blizini grada Hoedspruit.
 
''Čini se da je žrtva bila u krivolovu u parku za lov kad su je lavovi napali i pojeli'', rekao je policijski glasnogovornik Moatshe Ngoepe za AFP. ''Pojeli su njegovo tijelo, gotovo cijelo, samo su ostavili glavu i neke ostatke.''
 
Krivolov na lavove u porastu, koriste dijelove tijela za "tradicionalnu medicinu"
 
Policija još uvijek nije utvrdila identitet žrtve. Na to da je riječ o krivolovcu upućuje i lovačka puška sa streljivom koja je pronađena pokraj njegovih ostataka, javlja južnoafrička stranica Eyewitness News. 
 
Krivolov na lavove je u porastu u južnoafričkoj provinciji Limpopo posljednjih godina. Dijelovi tijela velikih mačaka poput lavova ponekad se koriste u ''tradicionalnoj medicini'' u Africi i drugdje.
 
Tri mužjaka lava nađena su otrovana u Limpopu u siječnju prošle godine, s odsječenim šapama i glavama. Humanitarna organizacija za očuvanje divljine Born Free Foundation upozorava da se kosti i drugi dijelovi tijela lavova sve više traže na crnom tržištu u jugoistočnoj Aziji.

Pročitajte više