Bolesna žena iz Pule godinama živjela u starom autu s 20 pasa, smrzavala se gladna i žedna

Ilustracija: 123rf

U ZAJEDNIČKOJ akciji nekoliko institucija prekjučer je konačno na sigurno sklonjena 42-godišnja bolesna žena iz Pule i njenih 20 pasa s kojima je živjela u starom autu u šumi Soline nedaleko od Pješčane Uvale, javlja Glas Istre.

Kako se doznaje od načelnika Policijske postaje Pula Vjekoslava Vukšića oni su u postupanje krenuli po uputnici liječnika koji je zaključio da je žena u iznimno lošem zdravstvenom stanju, kako fizički tako i psihički, da živi u neprimjerenim uvjetima koji su ugrožavajući te nije u stanju adekvatno se brinuti ni za sebe ni za brojne životinje koje je tijekom godina skupila.

"Na teren smo izašli u suradnji s djelatnicima Veterinarske inspekcije, Centra za socijalnu skrb Pula, ekipom hitne medicinske pomoći i rendžerima JU Kamenjak pod kojom je šuma te komunalnim redarima Općine Medulin", veli načelnik Vukšić pojašnjavajući da je ženi odmah pružena liječnička pomoć te je kolima hitne prevezena u zdravstvenu ustanovu dok su pse - njih 20 - zbrinuli higijeničari u skloništu Veterinarske ambulante Pula na Kaštijunu. Dvije su mačke ostale na parceli i o njima će se, prvo vrijeme, brinuti volonteri.

U siječnju 2015. godine objavljena je priča o tada 39-godišnjoj bolesnoj ženi iz Pule koja je tada već tri godine preživljavala u nehumanim uvjetima - živjela je i spavala u starom autu, usred blata šume Soline, bez vode i struje, s brojnim psima i mačkama. Po zimi i kiši se smrzavala, ljeti živjela u nesnosnom smradu, mučeći se oko vode. Iako su se mnoge institucije i udruge, zajedno s njezinim roditeljima, u početku mučile da priču razriješe, to se nije nikako uspijevalo učiniti i slučaj je polako pao u zaborav. Jednom se čak došlo nadomak rješenja i djevojka je napokon pristala na nužnu hospitalizaciju i udomljavanje pasa, no igrom slučaja puštena je iz bolnice, pokupila je ponovno sve pse i vratila se u šumu. I tamo je bila sve do prekjučer.

Pročitajte više