Don Kaćunko o paljenju LGBT slikovnice: "Lepo gori lepi homo-krnje"

Foto: Hina/Facebook

DON ANĐELKO Kaćunko osvrnuo se na paljenje slikovnice s gay parovima u Kaštelima.

>> VIDEO Na dječjem karnevalu u Kaštelima spalili slikovnicu s gay parovima

Na svom Facebook profilu podijelio je snimku paljenja uz komentar.

"'LEPO GORI LEPI HOMO-KRNJE...'

Čestitam Kaštelanima na maštovitosti i dosjetljivosti, kao i direktoru Poklada Nikši Radiću na odgovoru na kritike (koji kao da je od mene prepisao): "Kad mater materi napravi dite ili tata tati, mi ćemo financirati sve dičje karnevale u svitu i bit ćemo kumovi dici na krštenju!” Genijalno! Ali najvažnije - ISTINA!!!", napisao je svećenik.



Spaljena slikovnica s gay parovima

Izjava predsjednika krnjevalske udruge Poklade, koju je citirao Anđelko Kaćunko, stigla je nakon što se društvenim mrežama i medijima proširila snimka spaljivanja slikovnice u duginim bojama na Dječjem karnevalu u Kaštelima.

U nedjelju je spaljena slikovnica s gay parovima kao simbol krnje ili fašnika, tradicionalnog krivca za sve loše u protekloj godini. Organizatori dječjih maškara u Kaštelima krivca za sve loše vidjeli su upravo u LGBT slikovnici.

Redikulozni pop

Anđelko Kaćunko poznat je po brojnim kontroverznim i redikuloznim ispadima. Posljednji u nizu dogodio se prošle godine, kad je ovaj katolički svećenik držao misu u Otočcu za ustaškog zločinca Juru Francetića.

>> "ZA SEKS I DROGU? SPREMNI!" Pročitajte cijelu Kaćunkovu propovijed na misi za Francetića

ZG ANGELO


Pojavljivao se uz Nives Celzijus na promociji njene knjige Gola istina, a ostao je poznat kao svećenik koji je na svoj automobil stavio personalizirane registarske oznake vrijedne 8 tisuća kuna. Na njima je, umjesto brojeva, pisalo ZG - ANGELO.

U međuvremenu, redovito bi se javljao s radikalnim i nakaradnim izjavama, kao što je ona da je Tuđmanova smrt izazvana vudu ritualom na samoborskom Fašniku te da kontracepcija uzrokuje rak dojke.

Pročitajte više