VIDEO Kerumova sestra je 2012. davala nezaboravne izjave o snijegu, a ovako joj je uzvratio Predrag Lucić

Screenshot: YouTube

POČETAK veljače 2012. godine ostat će upamćen po cikloni Gabor koja je u sve dijelove Hrvatske donijela obilan snijeg, led i niske temperature. U cijeloj zemlji nastao je kaos, a poseban kaos nastao je u Splitu koji se osim sa snijegom suočio i s katastrofalnom organizacijom u čišćenju snijega.

Nevenka Bečić, sestra bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma, briljirala je tih dana izjavama na televiziji, a svi pamte čuvenu teoriju o tome kako bi Splićane od leda i snijega trebali čuvati susjedi, te da su sami krivi ako su u lošim odnosima s obitelji i bližnjima.

"Svi građani koji su izlazili vani a nisu imali potrebe izlazit, sami su odgovorni ako im se nešto desilo. Nadalje, ako se radi o starijim sugrađanima. Nadalje, svi stariji bi trebali imat ili svoju djecu, a djeca su po zakonu odgovorna brinuti o roditeljima. Ukoliko nemaju djecu onda su mogli imati nećake i tijekom života njegovati dobre odnose. Ako nemaju nećake i nećakinje onda imaju susjede pa su trebali graditi dobrosusjedske odnose", objašnjavala je tada za HRT Nevenka, tadašnja predsjednica splitskog Gradskog vijeća i saborska zastupnica.

"Pa što su trebali ići na Rivu. Tko to ide negdje gdje je skroz zaleđeno. Zašto treba ići Marmontovom, ima i drugih ulica", briljirala je Nevenka Bečić dok su se u pozadini vrtjele slike Splićana kako se kližu gradskim ulicama.

Nezaboravna Nevenka inspirirala je pokojnog Predraga Lucića i Borisa Dežulovića za obradu Čolićeve "Zime s Kristinom" koju su za tu priliku preimenovali u "Jedne proste dalmatinske zime". 

Pročitajte više