FOTO Ravnatelja Klaićeve u bolnici dočekala sramotna poruka: "Mrzimo te, odlazi!"

Foto: Index, Twitter

UNATOČ izvrsnim rezultatima otkako je na čelu bolnice, dosadašnji ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, dr. Zoran Bahtijarević, odlazi s te pozicije.

>> Pričali smo s ravnateljem koji je napravio velike stvari za Klaićevu. Kujundžić ga je smijenio

Prema važećem Statutu klinike ne zadovoljava uvjete za ravnatelja jer nema status docenta ili profesora, a Ministarstvo zdravstva nije odobrilo zatražene izmjene Statuta kako bi se Bahtijarević mogao javiti na natječaj.

Roditelji djece koja se liječe u Klaićevoj protive se odlasku Bahtijarevića pa su pokrenuli i peticiju kojom traže da ostane ravnatelj jedine dječje bolnice u zemlji. I dok roditelji traže povratak Bahtijarevića, netko od kolega ostavio mu je na ormariću u bolnici poruku - "Odlazi!".

"Od bolnice radiš privatnu prčiju!!! Uzalud ti peticija od roditelja kada te kolege mrze! Odlazi!!!", napisao je netko od djelatnika bolnice.

Bahtijarević: Nisam važan ja, nego...

Index je jučer razgovarao sa Zoranom Bahtijarevićem koji nam je rekao da mu je žao što je on ispao vijest, a ne pozitivne stvari koje se upravo odvijaju u Klaićevoj.

"Zabrinutost roditelja doživljavam kao osobni kompliment i sebi i cijeloj upravi, ali i smjeru u kojem Klaićeva ide. Žao mi je što se priča o mojoj smjeni, jer nije vijest što se mijenja ravnatelj Klaićeve, već je vijest to što se ide u natječaj za nabavku novog CT-a za Klaićevu. Kao i to da ćemo u idućih par mjeseci iskoristiti 55 milijuna kuna iz EU-a za posebno ranjive skupine, za nabavku opreme za Klaićevu, a koja je potencijalno i za novu dječju bolnicu.

Nisam važan ja, već interes Klaićeve. Nisam ja napravio sve ovo. Ja sam samo poveo plimu prije manje od 3 godine kad sam stupio na tu dužnost. Sve to ne bi bilo moguće bez 700 predivnih ljudi koji su radili i još uvijek rade u Klaićevoj.

Interes Klaićeve mora biti iznad svega. Ja više neću biti ravnatelj, ali ostajem u Klaićevoj i nastavljam raditi, baviti se kirurgijom i operirati. Uvjeren sam da tko god nastaviti raditi, da će prepoznati pravi smjer i da će Klaićeva biti mjesto lijepih vijesti ugodno za djecu", rekao je u razgovoru za Index Zoran Bahtijarević.

 

Pročitajte više