Ivica Kostelić i komandosi pokorili Velebit

Foto: Ivica Kostelić (Facebook), MORH (M. Čobanović)
 
IVICA KOSTELIĆ i pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga i Središnjice za obavještajno djelovanje Glavnog stožera Oružanih snaga večeras su okončali višednevnu ekspediciju po Velebitu. 
Bez i korištenja vanjske pomoći te planinarskih skloništa, planiranu rutu kretanja Vratnik – Oltari – Zavižan – Skorpovac – Baške Oštarije – Šugarska Duliba – Stapina – Veliko Rujno, inače dugu 110 kilometara, prevalili su nakon pet dana intenzivnog pješačenja. 
 
"Prošli su 110 kilometara i moram reći kako je ovih pet dana - koliko im je trebalo za završetak ekspedicije - zaista vrhunski rezultat. To su vrhunski momci i nisam ni sumnjao u njih. Nisu imali nikakvu opskrbu izvana, sve su nosili sa sobom, a sama oprema je teška do 40 kilograma. Želim pohvaliti zapovjednika i sve članove tima isto kao i našeg Ivicu Kostelića koji su savršeno odradili svoj posao. Bio sam uvjeren i znam da nema tog posla kojeg Hrvatska vojska neće odraditi“, rekao je zapovjednik Zapovjedništva Specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija.
 
 
"Nemam riječi za dečke, za ove vrhunske profesionalce i timske igrače od kojih sam na ovoj ekspediciji naučio kako se diše i živi za Domovinu. Oni to doista čine i rade na najbolji mogući način i kroz svoju vrhunsku spremu, ali i timski rad. Bila mi je velika čast", rezimirao je legendarni hrvatski skijaš Ivica Kostelić nakon ekspedicije koja je započeta na Vratniku u ranim prošlosubotnjim jutarnjim satima, a okončana na Velikom Rujnu u večerašnjim satima današnjeg dana.
 
"Navikli smo na ovakve uvjete i situacije tako da je ova ekspedicija samo još jednom potvrdila visoku razinu naših sposobnosti i znanja. Naučili smo puno i od Ivice Kostelića i zaista smo zadovoljni obavljenim", uglas su za Ministarstvo obrane Republike Hrvatske poručili pripadnici nacionalne vojske koji su s hrvatskim skijašem pri svršetku ekspedicije paljenjem svijeća odali počast Nenadu Mataku, stradalom bojniku kojem je dodijeljeno priznanje Red kneza Domagoja s ogrlicom za junačka djela.
 

Pročitajte više