OSVAJANJE VELEBITA SE NASTAVLJA Kostelić propješačio 20 kilometara, formom preduhitrio komandose

Foto: Ivica Kostelić (Facebook)

IVICA KOSTELIĆ s pripadnicima Hrvatske vojske - bez opskrbe i korištenja vanjske pomoći te planinarskih skloništa - s jučerašnjim danom krenuo je u osvajanje Velebita.
Hrvatska skijaška legenda s elitnom postrojbom planiranu rutu kretanja Vratnik – Oltari – Zavižan – Skorpovac – Baške Oštarije – Šugarska Duliba – Stapina – Veliko Rujno, inače dugu 110 kilometara, namjerava propješačiti u roku od osam dana.
 
"Jučer sam u 19.15, nakon 11 i pol sati hoda, dosegnuo Zavižan. Vojska je stigla tri sata kasnije. Napravili smo 18.5 kilometara zračne linije, ali po terenu puno više. Bio je brutalno težak dan. Današnji dnevni cilj je Alan. Vani je magla, slab vjetar", sumirao je Ivica Kostelić na svojem Facebook profilu i otkrio dosadašnji tijek osmodnevne ekspedicije. 
 

 
Podsjetimo, pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga na ekspediciji hodnje po Velebitu opremljeni su hrvatskom jurišnom puškom VHS-2 i pištoljem HS 2000, a težina cijele opreme kreće se i do 40 kilograma.
 
Ekspedicija je započela u Vratniku u jučerašnjim ranojutarnjim satima, a oko podneva pripadnici specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Ivica Kostelić stigli su na radnu točku Oltari na kojoj su još jedanput istaknuli kako će sinergija sporta i vojnih vještina biti ključna za uspjeh pothvata.

Pročitajte više