Pogledajte fotografije s nove predstave Olivera Frljića koja je iznervirala desnicu

Foto: Kazalište Kerempuh

U KAZALIŠTU Kerempuh u petak je održana premijera predstave "Šest likova traži autora" Luigija Pirandella, a koju je režirao i adaptirao Oliver Frljić.

Frljić je, jasno, klasik talijanskog autora uvelike promijenio, a likovi u njegovoj adaptaciji jasno podsjećaju na neke vodeće hrvatske desničare što je ovaj vikend izazvalo dosta pozornosti u javnosti.

Tako, među ostalim, Frljić u ključnom dijelu predstave Frljić aludira na svadbu Velimira Bujanca koji je kokainom plaćao usluge kurvi. Baš se motiv kokaina pojavljuje u predstavi. Osim toga, u predstavi se aludira i na druge poznate hrvatske desničare: Željku Markić, Zlatka Hasanbegovića, Josipa Klemma i druge.



Jasno, ova je predstava, baš kao i prošla, odmah podigla prašinu u javnosti.

"Najpoznatiji Pirandellov komad i jedan od najpoznatijih dramskih komada uopće – Šest likova traži autora - stiže na daske Satiričkog kazališta Kerempuh. Još 1921. Pirandellovi su likovi krenuli u potragu za autorom koja neprekinuto traje do današnjeg dana. U toj potrazi se, osim autora, našlo još štošta, a što će se naći u Kerempuhovoj predstavi koju postavlja Oliver Frljić, možete pogledati od 19. siječnja 2018. nadalje. U društvu koje zadnjih dvadeset i šest godina opsesivno traži svoj identitet i autora, ova Pirandellova drama o kazalištu dobiva i neka nova značenja. Kao potpisnik Manifesta fašističkih intelektualaca, autor Pirandello svakako nalazi ideološke rezonancije i u današnjoj Hrvatskoj - barem po broju likova koji ga, i ne znajući, traže", stoji u opisu ove predstave na stranicama Kerempuha.

Pročitajte više