Napoli i Lazio bezgrešni, Badelj kao kapetan predvodio Fiorentinu

Foto: Getty Images

NA APENINSKOM poluotoku nogomet je ponovno u trendu. Nakon dvotjedne zimske stanke, s današnjim je danom započeo proljetni ciklus talijanskog prvenstva.
 
Napoli je u Bergamu protiv Atalante ubilježio minimalnu, ali vrijednu pobjedu. Trobod jesenskom prvaku osigurao je Dries Mertens u 65. minuti susreta. Marko Rog početak susreta dočekao je na pričuvnoj klupi, a u igru je ušao u 86. minuti zamijenivši Piotra Zielinskog. Napuljski klub petom uzastopnom pobjedom sačuvao je lidersku poziciju. 
 

 
Iako nošen posljednjim domaćim pobjedama (Chievo Verona, Sampdoria), Benevento je poražen u Bologni. Mattia Destro (35'), Sebastian De Maio (75') i Blerim Dzemaili (88') izbavili su bolonjsku momčad iz negativne rezultatske serije, a fenjeraša dodatno prikovali za začelje. 
 
Lazio se, pak, domaćim trijumfom nad Chievom domogao trećeg mjesta, odnosno pozicije koja jamči direktan plasman u Ligu prvaka. Rimljani su slavili s 5:1, a osobito se istaknuo Srbin Sergej Milinković Savić (32', 68') s dva pogotka kojima je potvrdio svoju neospornu napadačku klasu. Za Lazio su golove postigli još Luis Alberto (23') te Bastos (83') i Nani (86'). Vratar Ivan Vargić pobjedu svoje momčadi promatrao je s rezervne klupe.
 

 
Sassuolo i Torino, odnosno Udinese i SPAL remizirali su s identičnih 1:1. Dok je Andrija Balić u Udineseovom remiju odigrao 73 minute, Stipe Perica nije ulazio u igru.
 
Crotone je u svojevrsnom derbiju začelja s 3:0 nadvisio Veronu. Iako nije postigao pogodak, Ante Budimir pridonio je pobjedi Crotonea koji je, barem privremeno, pobjegao iz ralja relegacijske zone. 
 
Igor Strinić sudjelovao je u Sampdorijinoj pobjedi nad Fiorentinom. Đenovljani su slavili s 3:1, ponajviše trima pogocima pomalo zaboravljenog Fabija Quagliarelle (30', 60', 68'). S kapetanskom vrpcom, Milan Badelj za Fiorentinu je odigrao cijelu utakmicu. 
 

 
U preostalim ogledima nedjeljnog programa susrest će se Cagliari i Milan (18:00) te Inter i Roma (20:45). U ponedjeljak će 21. kolo biti zatvoreno dvobojem Juventusa i Genoe (20:45).
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više