Najbolji igrač Hrvatske otkrio tri ključne stvari za rušenje Francuza

Foto: Igor Kralj / Pixsell

HRVATSKA je pobjedom nad Norveškom (32:28) nastavila borbu za polufinale Europskog rukometnog prvenstva. Nakon poraza od Švedske i teške pobjede nad Bjelorusijom, momčad Line Červara odigrala je možda i najbolju utakmicu na turniru.

"Pokazali smo karakter, vratili smo vjeru u ekipu. Vjerovali smo u sebe i ova utakmica je pokazala koliko smo zapravo jaki. Zato čestitam dečkima na odličnoj utakmici. Uz ovakvu obranu sigurno da je i Stiviju bilo lako. Pokazao je da može, kao i svi mi nakon emotivnog pražnjenja protiv Švedske. Od prvog dana smo vjerovali da možemo odigrati pravu utakmicu protiv Norvežana i sigurno da je ovo putokaz kako odigrati protiv Francuza", naglasio je Luka Cindrić, koji je protiv Norvežana zabio pet golova.

Jedan od najboljih hrvatskih igrača na Euru otkrio je i ključ pobjede nad svjetskim doprvacima...

"Naglašavali smo koliko Norveška igra brzo i zabija iz kontranapada. Zato smo se spremili za to jako dobro i vjerujem da je to ključ ove velike pobjede. Trčali smo u obranu i napad fenomenalno, nismo radili puno izmjena i dosta smo ih usporili".
 
Posebno je važan bio gol Manuela Štrleka u finišu s dva igrača manje...
 
"Imali su dva igrača više i psihološki pritisak da moraju zabiti. No, to je jako teško jer svi očekuju neki zicer. S tribina svi misle da je lako zabiti protiv četiri igrača, ali vjerujte da nije tako, a tu je i sjajna reakcija Štrleka, koji je zabio i to je bilo jako važno za nas u tom trenutku", pojasnio je Cindrić. 

I atmosfera je na tribinama zagrebačke Arene bila fantastična. Navijači su nosili momčad na putu do jako važne pobjede.

"Nakon Splita, gdje je publika bila sjajna i prvi put sam tako nešto osjetio, i publika u Zagrebu bila na visokoj razini, pravi vjetar u leđa, i bilo je lako igrati uz njih. Zahvaljujemo im se na svemu i siguran sam da će isto biti i protiv Francuske".
 

 
Hrvatska sada ima četiri dana do utakmice odluke protiv Francuske (srijeda 20:30)...
 
"Dobro će nam doći ovih nekoliko dana odmora nakon jakog ritma od starta natjecanja. Bilo je puno fizičkog i psihičkog trošenja, pa ćemo se dobro odmoriti i analizirati Francuze. Oni također igraju brz rukomet, ali ne kao Norvežani i vjerujem da će protiv njih biti lakše. Svi znamo tko su i što su Francuzi. No, uz ovakvu borbenost, obranu i tranziciju mislim da možemo igrati protiv svakoga", zaključio je Cindrić.   

 

Pročitajte više