VIDEO Ovaj Trumpov oglas o imigrantima mogao bi razljutiti brojne Amerikance

Screenshot: Youtube

KAMPANJA američkog predsjednika Donalda Trumpa je objavila novi video oglas u kojem je demokrate nazvao "sudionicima" u ubojstvima što su ih počinili strani ilegalni imigranti.

Trumpova kampanja objavila je oglas pod nazivom "Kompetentno" koji je usredotočen na slučaj imigranta Luisa Bracamontesa, optuženoga za ubojstva dvaju policijskih službenika 2014. godine u Sacramentu.

Novi oglas vjerojatno će razljutiti demokrate i zagovornike imigracijske politike pa bi mogao potpaliti napetosti na Capitol Hillu, gdje su demokrati i republikanci tijekom vikenda radili na sporazumu koji bi trebao ponovno omogućiti rad vladi.

Već su objavljene i prve reakcije. Glasnogovornik šefa demokrata Chucka Schumera poslao je medijima priopćenje u kojemu kaže da je ovo Trumpov pokušaj da se odvuče pažnja od paralize američke vlade. "Umjesto da objavljuje ovakve oglase, trebao bi raditi svoj posao i razgovarati o tome da se što prije vladi omogući normalan rad", prenosi Reuters.

"Ovo je oglas čija je namjera da bude ekstreman, no on je totalno udaljen od stvarnosti i pun je straha i mržnje", komentirala je Melanie Nezer, potpredsjednica HIAS-a, agencije za izbjeglice.
 

Pročitajte više