TEŠKA SITUACIJA ZA HRVATSKU Francuska lako protiv Švedske

Foto: Igor Kralj/Pixsell

FRANCUSKA je nakon dva kola drugog kruga Europskog prvenstva jedina neporažena momčad u skupini. Francuzi su s 23:17 pobijedili Švedsku.
 
Ovaj rezultat znači da će Hrvatska za prolazak dalje vjerojatno morati pobijediti večeras Norvešku, a zatim u posljednjem kolu i Francusku s najmanje dva ili gola razlike. Da je pobijedila Švedska, Hrvatskoj bi bile potrebne dvije bilo kakve pobjede.
 
Hrvatska bi dalje prošla s pobjedom od dva gola razlike ako Francuzima zabije 22 ili više golova, a ako zabije manje onda joj treba pobjeda od tri gola razlike.
 
Francuska obrana je potpuno zaustavila Šveđane, koji su Hrvatima zabili 35 golova, a Francuzima upola manje - samo 17. Svjetski prvak je vodio od početka do kraja, Šveđani su tek početkom drugog dijela uspjeli doći do izjednačenja (12:12), ali su potom Francuzi zaigrali punom snagom i ubilježili uvjerljivu pobjedu.
 
Čudesni Gerard
 
Junak dvoboja bio je francuski vratar Vincent Gerard sa čak 19 obrana, a on je susret počeo fenomenalno, u prvih 10 minuta obranio je devet od deset šuteva Šveđana. U napadu je najviše dao Cedric Sorhaindo (5), Kentin Mahe je zabio 4, a Nicolas Claire, Michael Giuogou i Valentin Porte po tri gola. Nikola Karabatić je ostao na dva gola, a njegov brat Luka je dobio crveni karton sredinom prvog dijela zbog grubog starta. 
 
Kod Šveđana je Simon Jepsson dao 4 gola, a Albin Lagregreen 3, dok je solidan bio vratar Mikael Apelgreen s 10 obrana. 
 
U idućem kolu u ponedjeljak 22. siječnja igraju Bjelorusija - Švedska i Srbija - Francuska.
 
 
Rezultati by SofaScore

Pročitajte više