Crkveno prihvatilište, koje financira Rijeka, izbacilo 67-godišnjeg beskućnika Dragutina na zimu

Foto: Facebook

PRIHVATILIŠTE za beskućnike Ruže sv. Franje koje je 2007. godine pokrenuo Franjevački svjetovni red Mjesnog društva Trsat u prostorima koje je osigurala Riječka nadbiskupija, izbacilo je beskućnika usred zime.

Inače, rad prihvatilišta financira Grad Rijeka.

Kako je objavio Novi list, 67-godišnji Dragutin Dokleja izbačen je iz prihvatilišta Ruže sv. Franje.

"Dragutin bi sigurno bio umro da je dalje ostao vani po ovoj zimi. Odlučio sam upoznati javnost s cijelim slučajem jer ne želim da itko to više doživi. Nije normalno da čovjeka te dobi koji nije agresivan izbace na klupu, u park da se smrzne. Iz prihvatilišta koje bi trebalo biti sklonište za ljude koji su doživjeli to što je doživio Dragutin", ispričao im je Goran Raspor, korisnik prihvatilišta Oaza gdje se sada nalazi i Dokleja. Raspor je sve prijavio i pučkoj pravobraniteljici.



"Četiri mjeseca sam bio gore. Rekli su mi taj dan da tko je pijan neka ide spavati van na klupu. Iz kreveta su me digli. Cijelu noć sam bio na klupi. Počela je kiša pa sam otišao na autobusnu čekaonicu. Sreo sam Lidiju, zvala je hitnu, onda su me odveli u bolnicu. Četiri dana sam spavao vani, a u ponedjeljak sam došao u prihvatilište Oaza i sada sam tamo", ispričao je Dragutin.

Nela Pujić iz Franjevačkog svjetovnog reda koja je voditeljica Prihvatilišta Ruže sv. Franje navela je da je Dragutin Dokleja koristio socijalnu uslugu privremenog smještaja u Prihvatilištu za beskućnike Ruže sv. Franje od 16. kolovoza 2017. godine te da je smješten temeljem zahtjeva Centra za socijalnu skrb Rijeka nakon liječenja o ovisnosti o alkoholu u Psihijatrijskoj bolnici Rab. "Otpušten je 11. siječnja 2018. godine u jutarnjim satima zbog teže povrede kućnog reda prihvatilišta (dolazak u prihvatilište u alkoholiziranom stanju) i druge pismene opomene", dodaje Pujić.
 

Pročitajte više