FOTO Snijeg je pao u gorju i na karlovačkom području, večeras bi se mogli zabijeliti i drugi dijelovi Hrvatske

Foto: Čitateljica Indexa

DANAS se očekuje promjenljivo sa sunčanim razdobljima. Još u prvom dijelu dana u Dalmaciji oblačno s kišom, a u unutrašnjosti Dalmacije lokalno i snijegom.

>> Pada li snijeg i kod vas? Šaljite nam fotografije i snimke na desk@index.hr ili u inbox na Facebooku.

Krajem dana sa zapada stiže novo naoblačenje s kišom na sjevernom Jadranu te snijegom u gorskoj i središnjoj unutrašnjosti, a tijekom noći na nedjelju zahvatit će cijelu zemlju. Vjetar na kopnu slab i ponegdje umjeren jugozapadni.

Na Jadranu će puhati umjerena i mjestimice na udare jaka bura i sjeverac, sredinom dana u okretanju na sjeverozapadnjak. Navečer i u noći na nedjelju vjetar će postupno okrenuti na jako jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 2 i 7 na kopnu, od 9 do 14 °C na Jadranu.

U vremenskoj prognozi za Zagreb stoji će danas biti umjereno i pretežno oblačno, u prvom dijelu dana na širem području grada magla. Poslijepodne će biti sunčanih razdoblja, no navečer i u noći na nedjelju novo naoblačenje s kišom i snijegom. Vjetar slab, krajem dana i umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura oko 5 °C.

Hoće li pasti bar malo snijega?


U noći i ujutro promjenljivo i pretežno oblačno, na moru ponegdje s kišom, a na kopnu sa snijegom, piše u DHMZ-ovoj prognozi za nedjelju. Zatim danju djelomice, na Jadranu ponegdje i pretežno sunčano, a na krajnjem istoku još može biti slabe oborine na granici kiše i snijega. Vjetar od sredine dana povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu u noći i prijepodne slab i umjeren, na udare ponegdje i jak jugozapadnjak i jugo, zatim bura i sjeverac, uglavnom na otvorenome moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -3 do 2, na Jadranu između 4 i 9 °C. Najviša dnevna od 3 do 8, na Jadranu između 8 i 13 °C.

Na Meteoalarmu je uključeno žuto upozorenje zbog snijega koji bi mogao pasti sutra na karlovačkom području, no očekuje se tek oko 5 cm snijega, a više snijega očekuje se opet u Lici.

U prognozi za Zagreb objavljeno je kako će u noći i ujutro biti oblačno uz mogućnost za slabu oborinu na granici kiše i snijega koja se može smrzavati na hladnoj podlozi. Zatim danju djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom i uglavnom suho. Vjetar od sredine dana povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura od -1 do 1, a najviša dnevna između 5 i 7 °C.



 

Pročitajte više