DORH odbacio kaznenu prijavu policije protiv Udruge Cenzura, sumnjičili su ih za štetu od 760.000 kuna

Foto: FAH

DRŽAVNO odvjetništvo u Splitu odbacilo je kaznenu prijavu splitske policije protiv članica Udruge Cenzura. Prijavili su ih u listopadu za zlouporabe i čak 760 tisuća kuna štete. Sumnjičili su ih da su tijekom četiri godine dovele u zabludu hrvatske i europske institucije netočno prikazujući utrošak novčanih sredstava za realizaciju programa financiranih iz proračuna RH i EU fondova. 

Državno odvjetništvo utvrdilo je, međutim, da oštećenih nije bilo i da je prijava potpuno neosnovana. U štetu je, kako doznajemo, policija uvrstila čak i neke iznose koje Cenzuri donatori nisu htjeli platiti, poput nabave automobila Škoda.

Državno odvjetništvo kontaktiralo je one koji su navedeni kao oštećenici po policijskoj prijavi, poput HZZO-a za program koji je Cenzura radila o poticanju zapošljavanja žena u ruralnim krajevima. Nije im bilo poznato što policija radi, niti su imali neriješene situacije s Cenzurom.

Nakon pomnog proučavanja prikupljene dokumentacije, Državno odvjetništvo zaključilo je da nema dokaza da je itko oštećen. Policijske konstrukcije nisu prihvaćene, odnosno pokazalo se da su neutemeljene.

 

 

Pročitajte više