VIDEO, FOTO Snijeg zabijelio Karlovac, Ozalj, Ogulin, Zagreb... Što nas čeka za vikend?

Foto: Čitateljii Indexa

NAKON pretežno oblačnog i kišovitog petka, tijekom kojeg je osobito u gorju, ali i u nizinama na sjeverozapadu zemlje, bilo i snijega - u subotu će u većini krajeva biti zamjetno više sunčana vremena, ali u unutrašnjosti uz ponovno hladnije jutro, na Jadranu umjerenu i jaku buru i tramontanu.

Snijeg je večeras zabijelio na trenutak Zagreb, padao je i u Karlovcu i Ozlju, a nekoliko centimetara palo je i u Ogulinu. Čitateljica nam je poslala fotografije zimske idile u Ogulinu.

>> Pada li snijeg i kod vas? Šaljite nam fotografije i snimke na desk@index.hr ili u inbox na Facebooku.



Susnježice i snijega, na Jadranu kiše, ponovno će biti u noći na nedjelju i u prvom dijelu nedjelje, a u novome tjednu stabilizacija vremena, uz hladnija jutra te sve toplija poslijepodneva, javlja HRT.

Gusti snijeg trenutno pada i u Ozlju i Bariloviću, ali i na području Karlovca.

Stabilnija subota

U subotu će u istočnoj Hrvatskoj biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i bez oborina. Jutarnja temperatura oko 0 °C, a najviša dnevna između 4 i 6 °C.

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano. Oblačnije prema kraju dana, a u noći na nedjelju mjestimice slabe oborine na granici kiše i snijega. Jutarnja temperatura između -2 i 0 °C, a najviša dnevna oko 5 °C.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano. Krajem dana i u noći novo naoblačenje s mjestimičnom kišom na Jadranu, a snijegom u gorju. Na Jadranu će puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura, prema otvorenom sjeverozapadnjak, a u noći će vjetar okrenuti na jugozapadni. Jutro na kopnu i u unutrašnjosti Istre hladno, a dnevna temperatura u gorju između 0 i 4 °C, na Jadranu od 9 do 11 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo oblačno. U prvom dijelu dana još će povremeno biti kiše. Uz obalu će puhati bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak uz umjereno valovito i valovito more. Poslijepodnevna temperatura između 9 i 13 °C.


Promjenljive naoblake bit će i na jugu Hrvatske, uz povremenu kišu, osobito u prvom dijelu dana. Ujutro će još puhati umjeren jugozapadnjak, danju u okretanju na sjeverozapadnjak, uz obalu buru. Najviša dnevna temperatura između 11 i 14 °C.

U nedjelju na kopnu snijeg

U prvom dijelu nedjelje u kopnenom će području još povremeno biti oborina, uglavnom slabe susnježice i snijega. Od početka sljedećeg tjedna djelomice sunčano uz hladnija jutra te uglavnom suho. Slabih oborina može biti u noći na utorak, uglavnom na zapadu.

Na Jadranu uz promjenljivu naoblaku povremene kiše bit će u nedjelju. Od ponedjeljka djelomice, ponegdje i pretežno sunčano, a prolazna kiša moguća je u noći na utorak. Puhat će umjerena bura i sjeverni vjetar, u nedjelju ponegdje i jaki. Od ponedjeljka jutra hladnija, danju postupno toplije.

Pročitajte više