S Karepovca je do sada prebačeno 200 tisuća kubika smeća

Foto: Ivo Čagalj/ Pixsell

OD POČETKA sanacije splitskog odlagališta Karepovac u studenom prošle godine, do danas je prevezeno oko 200 tisuća kubika otpada, a izmjereni plinovi ne prekoračuju granične vrijednosti, priopćili su u petak iz splitskog gradskog Ureda.


Sanacija odlagališta Karepovac počela je krajem studenoga 2017. i do sada je iskopano i preoblikovano 166 tisuća kubnih metara komunalnog, te 25 tisuća kubnih metara građevinskog otpada. Zahvaljujući dobrim vremenskim uvjetima i velikom broju bagera i damper kamiona tako je urađeno i više od dosad planiranog, navodi se u kratkom priopćenju.

"Nastavni zavod za javno zdravstvo na mjernoj postaji Karepovac kontinuirano mjeri vrijednosti sumporvodika, amonijaka, lebdećih čestica PM10 s udjelom metala, sumporovog dioksida i dušikovog dioksida, dok zagrebački EKONERG - Institut za energetiku i zaštitu okoliš mjeri vrijednosti merkaptana. Do danas nije bilo prekoračenja graničnih vrijednosti propisanih Uredbom o razinama onečišćujućih tvari u zraku, a izmjerene vrijednosti dostupne su na internetskoj stranici Čistoće Split", ističe se.

Iz splitskih gradskih službi podsjećaju da je u svrhu što bolje komunikacije s javnošću otvorena e-mail adresa karepovac@split.hr, za sva pitanja, primjedbe i mišljenja.

Pročitajte više