Sindikat: Vlada ignorira 74 tisuće zaposlenih u zdravstvu, nemamo Kolektivni ugovor

Ilustracija: Pixsell/Marijan Sušenj 

SAMOSTALNI sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske upozorio je danas kako vlada, unatoč svim zakonskim rokovima i preuzetim obvezama, nije na sjednici jučer odredila Pregovarački odbor za Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, iako ju je sindikat višekratno podsjećao i upozoravao na preuzete obveze.
 
"Što se to događa u odnosu vlade prema zdravstvu i 74.000 zaposlenih u sustavu zdravstva? Je li to korištenje političke moći vladajućih prema sindikatima uopće, ili ignoriranje samo reprezentativnih sindikata u sustavu zdravstva?" pita su u priopćenju predsjednik sindikata Stjepan Topolnjak.

Kolektivni ugovor istekao 2. prosinca
 
Tražimo od vlade zaštitu zaposlenih, pa pitamo premijera Andreja Plenkovića i ministra zdravstva Milana Kujundžića što žele poručiti takvim ponašanjem prema zaposlenima u zdravstvenom sustavu, kaže se u priopćenju.
 
Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja istekao je 2. prosinca, a trenutno je na snazi tromjesečna produljena primjena pravnih pravila.
 

Pročitajte više