HNS-ovka pričala o Istanbulskoj konvenciji pa u razmaku od par sekundi slagala sebe i javnost

Foto: Patrik Maček/ Pixsell

ISTANBULSKA konvencija, odnosno ratifikacija iste, posljednjih je mjeseci jedna od tema koje se stalno provlače u javnosti. Na prvu, sve glavne stranke su za ratifikaciju iste. SDP ju je zaboravio ratificirati u svom mandatu, a tada su to žestoko kritizirali HDZ-ovci.

Danas, pak, nakon što su ekstremne desne skupine napale ovu konvenciju pod optužbom da širi rodnu ideologiju, HDZ odugovlači. Jasno, populaciju koja napada Istanbulsku konvenciju čini i dobar dio HDZ-ovog biračkog tijela pa tu treba tražiti razloge odugovlačenja.

U cijelu priču uključio se HNS koji zauzimanjem naoko čvrstih stavova želi vratiti dio povjerenja koje je izgubio kad su ušli u koaliciju s HDZ-om. Posljednjih dana trube kako ne odustaju od ratifikacije Istanbulske konvencije.

Danas je s tim stavom pred novinare stala njihova zastupnica Marija Puh koja je rekla kako će konvencija biti ratificirana "što prije". Zapravo, to "što prije" ponovila je desetak puta. No usprkos tome, ipak nije ostavila dojam osobe koja je sigurna u to što govori. Dapače, u svega nekoliko sekundi razlike uspjela je slagati sebe i javnost.

"Što prije", rekla je Puh novinarima u saboru na pitanje kada će konvencija biti ratificirana.

"Jučer je bila spomenuta 2018., ali mi ne želimo čekati toliko dugo, želimo da to bude što prije", rekla je Puh.

"A što ako ne bude što prije?" inzistirao je novinar N1 televizije.

"Bit će", rekla je Puh.

"A što ako ne bude?" bio je uporan novinar.

"Bit će", nije se dala Puh.

Rekla da je šesti mjesec rok pa u sljedećoj rečenici to demantirala

"A ako ne bude što prije, hoćete li izaći iz koalicije, koje su posljedice, imate li neki rok? Što prije je vrlo relativan pojam koji ništa ne znači", nastavio je novinar.

"Konvencija će biti ratificirana što prije", opet je ponovila Puh.

"Imate li neki rok? Mjesec dana, šest mjeseci, godinu dana?" novinari su bili uporni.

"Što prije", poput pokvarene ploče ponavljala je Puh.

"Ja sad mogu reći da će konvencija biti ratificirana do šestog mjeseca, ali ja želim da to bude još i prije i da to bude što prije", napokon je nešto konkretno kazala Puh.

Novinare je zanimalo što će HNS napraviti ako konvencija ne bude ratificirana do šestog mjeseca.

"Ja nisam konkretno rekla sad ni šesti mjesec, mi ratificiramo da konvencija bude ratificirana što prije", rekla je Puh demantiravši samu sebe. Samo nekoliko trenutaka ranije kazala je kako će biti ratificirana do šestog mjeseca ili ranije.
 

Pročitajte više