Uhvaćen lopov, krao je poklopce sa šahtova u centru Zagreba zbog čega je dvoje ljudi ozlijeđeno

Foto: Pixsell/Marko Lukunić 

DOVRŠENA je istraga krađe rešetki sa šahtova u centru Zagreba, priopćeno je iz policije. Naime, od 5. do 18. siječnja je u centru Zagreba ukradeno 26 brončanih rešetki sa šahtova vrijednosti 353.000 kuna. 
 
Osim toga, u dva navrata su u šahtove bez zaštitnih rešetki upale dvije osobe koje su se ozlijedile, dodaje se u priopćenju. Policija je pritvorila 32-godišnjaka zbog osnova sumnje da je počinio dvije teške krađe, četiri krađe i dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.   
 
Krao rešetke u centru grada
 
"Sumnja se da je od 5. do 9. siječnja iz Varšavske ulice, Preradovićeve ulice i Prolaza sestara Baković otuđio 19 brončanih rešetki (poklopaca šahtova) te od 16. do 18. siječnja iz Varšavske ulice, Ulice Opatovina i Tkalčićeve otuđio još sedam brončanih rešetaka (poklopaca šahtova). Ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 353.000 kuna", priopćeno je iz policije.
 
"Također je utvrđeno kako je 17. siječnja u Tkalčićevoj ulici u nastali otvor upao 45-godišnjak i teško se ozlijedio te 18. siječnja u Varšavskoj ulici 23-godišnjakinja, koja je lakše ozlijeđena. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 32-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu", dodaje se u priopćenju zagrebačke policije.

Pročitajte više