TRANSFER KARIJERE Hrvatski vratar potpisao za Olympiakos

Foto: Twitter (Olympiakos)

DONEDAVNI golman Istre 1961 Ivica Ivušić (22) danas je prezentiran kao Olympiakosov novi vratar. U najuspješniji grčki klub pristigao je kao slobodan igrač, a ugovor je potpisao do svršetka tekuće sezone.
 
Ivica Ivušić ugovor s Istrom 1961 raskinuo je u prosincu protekle godine. Raskid suradnje uslijedio je nakon što više od šest mjeseci nije primio plaću. Pulski klub napustio je prije početka zimske stanke.
 
"Velika je čast biti dijelom Olympiakosove obitelji. Znam da je Olympiakos najveći klub u Grčkoj i jedan od većih u Europi. Dat ću svoj maksimum kako bih se odužio za veliku priliku koju sam dobio dolaskom u Grčku", na predstavljanju je izjavio Ivica Ivušić za kojeg je ponudu poslao i američki prvoligaš Houston Dynamo.
 
Golmansku je karijeru započeo u Rijeci, a potom je 2009. godine nastavio u Inter Milanu. U međuvremenu je posudbe proveo u Seregnu i Pratu. Otišavši u Istru 1961, Inter Milan napustio je u kolovozu 2015. godine.
 
U Istri 1961 bio je jedan od krucijalnih igrača i u dvije godine u svim natjecanjima zabilježio je 44 nastupa. Svojevremeno je nastupao i za U-16 te U-17 omladinske selekcije hrvatske reprezentacije. 
 
Podsjetimo, Istra 1961 i dalje se nalazi u nezavidnoj situaciji. Budućnost je prilično mutna, a već tjednima traje igrački odljev. Klub je napustilo niz prvotimaca, kao i niz igrača mlađih kategorija.
 

Pročitajte više