Đoković nakon što je zamalo umro na terenu: "Tenis je postao industrija, a ne sport"

Foto: Getty Images

NOVAK ĐOKOVIĆ plasirao se u treće kolo Australian Opena pobjedom nad Gaëlom Monfilsom (4:6, 6:3, 6:1, 6:3). Trosatni meč odigran je u Melbourneu, a temperatura je tijekom dvoboja srpskog i francuskog tenisača u hladu dosezala 39 Celzijevih stupnjeva. Na igralištu je, pak, ključala na 68 Celzijevih stupnjeva.
"Uvjeti su bili brutalni. I Gaël Monfils i ja imali smo velikih problema. Tenis je postao industrija, a ne sport. Ponekad sam razočaran zbog toga. S jedne sam strane zahvalan za financijsku kompenzaciju, no s druge strane tenisačima je zdravlje najvažnije i brinemo što će biti s nama nakon završetka karijere. Mnogo je mojih kolega koje danas ne mogu da hodaju, a kamoli da potrče. Muče se na razne načine i fizički i psihički", izjavio je Novak Đoković nakon današnjeg meča na konferenciji za medije i otvorio prozor u život profesionalnih tenisača.
 
"Ljudi moraju shvatiti kroz što tenisači prolaze. Nema indikacija kako bi se nešto u vidu skraćenja kalendara i igračkih uvjeta u skorašnje vrijeme moglo promijeniti. Turniri - bilo službeni ili neslužbeni - samo se pridodavaju. Stalno smo u žurbi, stalno jurimo i to mi se ne sviđa. Naravno, zahvalan za sve što mi je tenis podario, ali ponekad je jednostavno previše toga", istaknuo je srpski tenisač aludirajući na žurne promjene. 
 
U šesnaestini finala Australian Opena Novak Đoković u subotu će se susresti sa Španjolcem Albertom Ramosom Vinolasom.

Pročitajte više