Ruski pop osuđen na 14 godina za silovanje djece

Screenshot: Youtube

PRAVOSLAVNI svećenik osuđen je u Rusiji na 14 godina u kaznenoj koloniji visoke sigurnosti zbog “posebno ciničnog” seksualnog napastovanja maloljetnika. 
 
Zlostavljanje djece događalo se u pravoslavnim kampovima za mlade u Rusiji i Grčkoj između 2009. i 2013., javljaju ruski mediji. Osuđen je na sudu u gradu Priozersku, u sjeverozapadnoj Lenjingradskoj oblasti. 
 
Kako javlja Radio Free Europe/Radio Liberty, Gleb Grozovski (38) osuđen je zbog seksualnih odnosa s maloljetnim djevojčicama. Istraga je pokazala da je barem jedna od silovanih djevojčica bila mlađa od 14 godina. 
 
Nakon što je policija 2013. otvorila kriminalnu istragu protiv njega, svećenik pedofil pobjegao je u Izrael, ali otamo je izručen Rusiji 2016. Njegovi odvjetnici tvrde da je svećenik zapravo žrtva religioznog i političkog progona, dok njegova sestra optužuje sud da nije otkrio njenom bratu za što se točno tereti.  
 
Ruska pravoslavna crkva odbila je komentirati presudu dok ne postane pravomoćna. Grozovski je pak najavio da će se žaliti, kao i da će u slučaju da presuda bude potvrđena, u zatvoru pisati knjigu. “Bog pomaže ljudima koji prolaze kroz teškoće, koje voli i bira. Samo oni iza rešetaka pišu normalne knjige”, rekao je ovaj osuđeni svećenik pedofil. 
 

Pročitajte više