ZADRANKA SENZACIJA AUSTRALIAN OPENA "A već sam spakirala kofere..."

Foto: Guliver Image/Getty Images

BERNARDA PERA, tenisačica koja je prije 23 godine rođena u Zadru i koja nastupa za Sjedinjene Američke Države, napravila je jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjeg Australian Opena.
 
Za sat i 41 minutu u drugom kolu izbacila je sa 6:4, 7:5 devetu nositeljicu, Britanku Johannu Kontu. To joj je najveća pobjeda u karijeri i najveći uspjeh na nekom turniru. Ranije nikad nije zaigrala na nekom Grand Slam turniru u pojedinačnoj konkurenciji.
 

 
Pera je dosad uglavnom igrala ITF turnire na kojima je osam puta otišla do kraja, a ranije je od igračica iz TOP 50 dosad pobijedila jedino Kristinu Pliškovu. 
 
Zanimljivo, upala je u glavni turnir nakon poraza u trećem kolu kvalifikacija. Zaigrala je umjesto ozlijeđene Ruskinje Margerite Gasparjan, a u trećem kolu je čeka meč protiv Čehinje Barbore Strycove, 20. nositeljice.
 
"U ponedjeljak sam spakirala stvari i spremala se otići kad su mi javili da sam upala pa sam još uzbuđena. Sva sreća što nisam kupila avionske karte, išla sam ih rezervirati kad su me nazvali", otkrila je uzbuđena Bernarda.
 
U cijeloj dosadašnjoj karijeri zaradila je 160 tisuća dolara, a za ove dvije pobjede dobila je 110 tisuća dolara.
 
Do 2013. godine igrala je pod hrvatskom zastavom i nastupala za hrvatsku Fed Cup reprezentaciju. 
 

Pročitajte više