Bernardić: SDP nije formirao vladu u sjeni

Foto: Hina

DAVOR Bernardić demantirao je da je SDP u Ogulinu formirao vladu u sjeni. Bernardić kaže da je istina da je predstavljen akcijski plan rada kroz razne grupe na čelu kojih su istaknuti SDP-ovci, ali je dodao kako se ne radi ni o kakvoj vladi u sjeni.

"SDP je tijekom dvodnevnog radnog sastanka proširenog Predsjedništva i Kluba zastupnika u Ogulinu donio zaključke za unapređenje rada stranke te je predstavljen akcijski plan rada kroz radne grupe i koordinacije.

Na čelu radnih grupa su članovi Predsjedništva SDP-a,a radne grupe se dijele u tematske koordinacije u koje su uključuju i saborski zastupnici i članovi Savjeta, ali ne radi se ni o kakvom strukturiranju 'vlade u sjeni', kako su interpretirali pojedini mediji", stoji u priopćenju SDP-a medijima.

Priopćenje prati i Bernardićeva izjava.


''Ključna vrijednost druženja u Ogulinu bila je ta što smo vrlo demokratski i otvoreno diskutirali o problemima unutar stranke i kako ih riješiti, te smo usuglasili stavove i donijeli plan oko daljnjeg rada Predsjedništva stranke i Kluba zastupnika. Bili smo vođeni ciljem da zajednički gradimo još jaču stranku, SDP koji je spreman preuzeti vlast i odgovornost za Hrvatsku i sve njezine građane. S praksom otvorenog i konstruktivnog dijaloga nastavljamo dalje.

Odgovorno ističem da u Ogulinu nismo formirali nikakvu vladu u sjeni. Upravo suprotno. Akcijski plan je napravljen s idejom i ciljem da se na jednaki način uključi veliki broj članova stranke koji žele i smatraju da kroz razne teme bitne za Hrvatsku mogu dati svoj doprinos. Svi oni koji žele konstruktivan rad za dobrobit građana su više nego dobrodošli. Akcijski plan je kvalitetan i uvjeren sam da će polučiti rezultate, prije svega kroz konkretne mjere i prijedloge zakona a ne kroz kadroviranje za potrebe nove, buduće SDP vlade", kaže Bernardić.
 

Pročitajte više