Potvrđena optužnica djevojci koja je ubila varaždinskog bajkera: Ključni dokazi krvavi nož, hlače i grudnjak

Foto: evarazdin

SEDAM mjeseci nakon tragičnog događaja u varaždinskom predjelu Beli Kipi na Dravi, Optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu potvrdilo je optužnicu 22-godišnjoj Nuši Bunić zbog sumnje na ubojstvo bivšeg dečka 30-godišnjeg Nikole Tureka.

"Po ocjeni ovog vijeća iz dosad provedenih dokaza proizlazi visok stupanj vjerojatnosti na razini osnovane sumnje o postojanju prethodno navedenih činjenica iz kojih slijede bitna obilježja kaznenog djela za koji se okrivljena tereti – ubojstvom", obrazložilo je optužno vijeće svoju odluku.

Bunić se tereti da je 15. lipnja prošle godine između 3 i 3:20 sati nožem oštrice 9,5 centimetara u lijevu stranu vrata ubola Tureka, prerezala mu karotidnu arteriju i pobjegla s mjesta događaja. Turek je počeo obilno krvariti, pao u hipovolemični šok i zadobio moždani udar te dva dana kasnije preminuo u Općoj bolnici Varaždin. Bunić se tijekom istrage branila šutnjom, piše Regionalni.

Dokazi pronađeni tijekom istrage upućuju na visok stupanj vjerojatnosti da je Bunić počinila kazneno djelo za koje se tereti. Naime, Nuša i Nikola su izmjenjivali SMS poruke i našli se na mjestu zločina, gdje je pronađen nož s tragovima krvi, a pored noža ženske hlače plave boje s tragovima krvi i jedan crni grudnjak.

Na osobnom automobilu pronađeni su tragovi otisaka papilarnih linija na staklu prednjih desnih vrata vozila, za koje je vještačenjem utvrđeno da pripadaju Nuši Bunić. U automobilu je pronađena i jedna ženska torbica u kojoj se nalazilo više predmeta, između ostalog i tokica za nož crne boje, te sunčane naočale s kojih je izuzet otisak prsta za koji je DNK analizom utvrđeno da pripadaju Bunić.

U kraju se znalo da su Nuša i Nikola prekinuli ljubavnu vezu godinu i pol prije zločina, a ona je za drugog bivšeg dečka rekla: "Odvela bih ga na Dravu, zavezala u kućicu, tamo bih ga spikala, mučila, iživljavala se, rekla bih poslije da me je pri tom on pokušao silovati, nakon svega bih se napravila mutava i to bi tako prošlo."

Inače, još se vodi i zaseban postupak jer je Nuša prijavila Nikolu za pokušaj silovanja.

Pročitajte više