Zabio je četiri gola i namjestio dva, a cijeli stadion mu zviždi i skandira ime njegovog najvećeg rivala

Foto: Getty Images/Guliver Image

PSG - DIJON 8:0 u 21. kolu Ligue 1. Jedan od najbogatijih klubova svijeta potvrdio je zastrašujuću dominaciju u francuskom prvenstvu, gdje je vodeći s 11 bodova ispred Lyona.

A razbijanjem Dijona potvrdio je da nema nezaustavljivi napadački trio, nego kvartet. Angel Di Maria počeo je umjesto Kyliana Mbappea i već do 15. minute postigao dva gola. Edinson Cavani zatim je dodao treći.
 
Tada kreće Neymarov show. Od 42. do 83. minute postiže četiri gola. Posebno se ističu prvi iz slobodnjaka i treći, kada je u slalomu pretrčao pedesetak metara i poentirao. Uz to, jedan gol namješta, onaj Mbappeov iz 77. minute. S obzirom na to da je poslužio i Di Mariju za njegov i PSG-ov drugi gol, to mu je bila druga asistencija na utakmici.
Neymar je tako postao prvi igrač u povijesti francuske lige koji je na jednoj utakmici bio zaslužan za šest golova. Sa 14 golova u 15 prvenstvenih nastupa za PSG već je postigao više zgoditaka nego tijekom cijele prošle sezone za Barcelonu. Fantastičnim učinkom protiv Dijona došao je na ukupno 23 gola i 16 asistencija za PSG u svim natjecanjima.
 
Jedino za očekivati nakon ovako briljantne Neymarove predstave bilo je da ga navijači isprate ovacijama. Ali Park prinčeva ima drugog kralja i to je pokazao neposredno prije nego što će Neymar zabiti svoj četvrti i PSG-ov osmi gol.
 
Cavani je minutu ranije srušen u kaznenom prostoru gostiju i publika je zahtijevala da Urugvajac izvede penal. Osim što preferiraju njega i smatraju ga gazdom momčadi, dok bahatu primadonu Neymara ne mogu smisliti, za ovo postoji još jedan razlog.
Cavani je naime ranije na utakmici postigao 156. gol za PSG i tako se izjednačio sa Zlatanom Ibrahimovićem, najboljim strijelcem u klupskoj povijesti.
 
Jasno je dakle da bi golom iz penala, koje je do ove sezone uvijek izvodio, pretekao Ibru i sam preuzeo naslov najboljeg strijelca od osnutka PSG-a.
 
Neymara to ni najmanje nije zanimalo, kao ni glasno skandiranje "Cavani, Cavani" koje se samo pojačalo nakon što je Brazilac zabio gol, a zatim su uslijedili i zvižduci igraču kojeg je ljetos PSG doveo za 222 milijuna eura i učinio ga najskupljim nogometašem u povijesti.

Pročitajte više