ČAROBNA VEČER PARIŽANA Postigli osam golova, Neymar zabio u Maradoninom stilu

Foto: Getty Images

VEČERAS je diljem Francuske kompletirano 21. kolo francuskog prvenstva. Paris Saint-Germain s 8:0 na Parku prinčeva porazio je Dijon. Ligaškim trijumfom, ujedno najefikasnijim u tekućoj sezoni, na prvenstvenom poretku s 11 bodova više od drugoplasiranog Lyona zadržao je lidersku poziciju. 

U inspirirajućoj večeri za pariški klub poentirali su Angel Di Maria (4', 15'), Neymar (42', 57', 73', 84') te Kylian Mbappé (77') i Edinson Cavani (21') koji se 156. pogotkom izjednačio sa Zlatanom Ibrahimovićem na ljestvici najboljih klupskih strijelaca svih vremena. 
 
Današnja utakmica protekla je u očekivanoj dominaciji Paris Saint-Germaina nad inferiornim Dijonom. S estetske strane, osobito su se istaknuli Angel Di Maria svojim prvim pogotkom u 4. minuti te Neymar svojim zgodicima u 42. minuti iz slobodnjaka i u 73. minuti kada je u slalomu pretrčao pedesetak metara i poentirao.
 

Pobjedu je ostvario i Lyon koji je na gostovanju porazio Guingamp s 2:0 probivši se na drugo mjesto na ljestvici. Strijelci za Lavove bili su Nabil Fekir (25') i Houssem Aouar (58').
 
Fenjeraš Metz pobijedio je Saint-Etienne s 3:0 upisavši treću pobjedu u zadnja četiri kola, a pritom je produljio niz bez poraza na pet utakmica. S nova tri boda Metz se približio dodatnim kvalifikacijama na šest bodova minusa, dok je zona spasa udaljena sedam bodova.
 
Angers je pobijedio Troyes s 3:1, a Mateo Pavlović nije nastupio za domaći sastav. Amiens i Montpellier te Toulouse i Nantes remizirali su s identičnih 1:1. Rennes je, pak, preokretom ubilježio gostujuću pobjedu nad Lilleom.
 
Na ljestvici je vodeći Paris Saint-Germain s 56 bodova. Lyon na drugom mjestu ima 45 bodova, Marseille je treći s 44, a Monaco četvrti s 43 boda.

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više