Osumnjičeni za ranjavanje Splićanina lani je upucao mladića jer mu se otac posvađao u prometu

Foto: Index

SPLITSKA policija za ranjavanje 26-godišnjeg Mihe F. prošlog tjedna na Škrapama osumnjičila je 21-godišnjeg Anđela O., koji je friško osuđen za ranjavanje 21-godišnjeg Kristijana Č. prošle godine u svibnju.

Anđelo je Kristijana pogodio hicem u natkoljenicu. Kristijanova majka novinarima je ispričala kako se tog jutra njen sin zbog prednosti prolaza sukobio s ocem Anđela O. Međusobno su se opsovali, a nekoliko sati kasnije Anđelo je zapucao na Kristijana.

Premda se isprva vodio postupak za pokušaj ubojstva, slučaj je na kraju završio kao nanošenje teške tjelesne ozljede u pokušaju. Anđelo je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora i osam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od tri godine. Presuda je postala pravomoćna u studenom prošle godine, a okrivljeni nije upućen na izdržavanje zatvorske kazne.

2016. godine policija ga je uhitila s više od 300 grama heroina. Izrečen mu je pridržaj maloljetničkog zatvora te odgojna mjera pojačanog nadzora.

"Prijatelji smo, nisam pucao"

Kako neslužbeno doznajemo, Anđelo O. se brani da nije pucao na Mihu F. Tvrdi da su u prijateljskim odnosima. Državno odvjetništvo zatražilo je određivanje istražnog zatvora s obzirom na raniju osuđivanost te opasnost od utjecaja na svjedoke.

Postoje, naime, i dva svjedoka koji su vidjeli što se tog jutra dogodilo pred kućom Mihe F. Anđelo ga je pozvao da uđe u crni BMW. Ovaj je to odbio, nakon čega dolazi do pucnjave.

Miho F. bio je vrlo nekooperativan. Metak mu je prošao kroz jednu i završio u drugoj nozi. Sam ga je izvadio i negdje odbacio. Policija je tijekom očevida pronašla tri čahure, ali nijedno zrno. Miho F. pokušao je isprva uvjeriti policiju da se sam ozlijedio prilikom čišćenja oružja. Prije nekoliko godina netko mu je već pucao po fasadi obiteljske kuće.

Pročitajte više