BOSANSKI DERNEK U MELBOURNEU I ZA NADALA Najluđi tenisač i navijači do meča s najboljim na svijetu

Screenhsot

DAMIR DŽUMHUR, temperamentni bosanski teniski heroj, plasirao se u treće kolo Australian Opena tako što je za dva i pol sata pobijedio "domaćeg" tenisača Johna Millmana sa 7:5, 3:6, 6:4, 6:1.

Domaćeg pišemo pod navodnicima jer navijači temperamentnog Sarajlije u Melbourneu su opet napravili atmosferu kao da se igra u Džumhurovom rodnom gradu, a ne Millmanovoj domovini.
 
Džumhur, 30. na ATP ljestvici, na početku prva dva seta uzimao je servis 122. igraču svijeta, ali Millman se vraćao.

U prvom setu izdržao je do 11. gema, a u drugom napravio veliki preokret nakon što je Džumhur poveo 2:0. I treći set počeo je brejkom i to obostranim, a Bosanac je ovu dionicu i okončao tako što je protivniku uzeo servis. Konačno, meč je prelomio još jednim brejkom, u četvrtom gemu četvrtog seta za 3:1. 
 
Džumhura su dakle i ovaj put do pobjede nosili navijači, glasnom i strasnom podrškom primjerenijom nogometnom stadionu nego teniskom terenu.
 
Bosanski navijači dojmili su se i Millmana, koji je napravio sjajan potez. U četvrtom setu, dok je bio u velikom zaostatku, pozvao ih je da mu daju podršku. BiH navijači to su oduševljeno prihvatili i napravili pravi urnebes.

Njih i Džumhura sada čeka najveći protivnik na najvećoj pozornici.
 
U petak igraju na Rod Laver Areni protiv Rafaela Nadala!
 

Pročitajte više