Desnica Šakić vs. doggy style: Znamo koliko kalorija trošite u kojoj seksualnoj pozi

Screenshot: YouTube

SIJEČANJ je obično onaj dio godine kada je većina ljudi opterećena viškom kilograma nakupljenih tijekom blagdana, a seks je, kažu stručnjaci, jedan od najboljih načina kako da se riješite nepoželjnog tereta. Konkretno, znanstvenici su izračunali i koliko kalorija koja poza troši, pa vam hrvanje pod plahtama - i oko njih - sada može donijeti dvostruko zadovoljstvo.

Predigra će vam, primjerice, u pola sata potrošiti nevjerojatnih 230 kalorija, što je odjednom čini zanimljivijom čak i onima koji je rado preskaču.

"Ručni rad" u izdanju "Desnice Šakić" pak troši 100 kalorija, ali samo ako mu se posvetite čitavih sat vremena. Ne isplati se, osim ako niste fan upale mišića i potencijalne ozljede zgloba.

Oralni seks će vam pak u 30 minuta skuriti 30 kalorija, a brzinski seks u misionarskoj pozi duplo - 60 kalorija.

Ljubitelji doggy stilea pak imaju razloga za likovanje - 110 kalorija nije malo, ali se odnosi samo na gornjeg partnera - onaj koji se nađe ispod, nema neke koristi od ove poze (barem kada je mršavljenje u pitanju).

Cowgirl poza u kojoj je žena gore zato to nadoknađuje, s dodatnih 110 kalorija. Istovremeno, ta je poza odlična vježba za trup, noge i stražnjicu.

Dakle, ako niste neki fan klasičnih oblika tjelovježbe, a rado biste skinuli koji kilogram viška, sada znate što vam je činiti.

Pročitajte više