FOTO Ljudi ne vjeruju da je Trump težak 108 kila pa ga sprdaju usporedbom sa slavnim sportašima

Foto: Wenn/Getty Images/Twitter

REZULTATI prvog formalnog liječničkog pregleda Donalda Trumpa privukli su mnogo pozornosti. Najviše je odjeknula objava da je 71-godišnji predsjednik postigao savršen rezultat na testu kognitivnih sposobnosti, ali mnogima su zapeli za oko i drugi rezultati poput njegove visine i težine.

Objavljeno je da predsjednik Trump na visinu od 192 centimetra teži 108 kilograma, a sportski su fanovi izrazili svoju sumnju u istinitost tih podataka uspoređujući ih s podacima i slikama svojih omiljenih sportaša koji su približno iste visine i težine.

"Zbunjen sam. Kam Chancelor je visok 192 centimetra i težak 105 kilograma, a Trump na istu visinu teži 108", naveo je jedan korisnik Twittera uspoređujući predsjednika s mišičavim igračem američkog nogometa.

"Alex Ovechkin 106,5 kilograma, Trump 108", usporedio ga je drugi s ruskim hokejašem.

"Doktor Ronny Jackson tvrdi da je Trup visok i težak kako Luke Keuchely. Vi prosudite", bio je komentar uz fotku još jednog igrača američkog nogometa.

"Mike Trout 192 centimetra, 106,5 kilograma", stoji uz sliku igrača bejzbola.

Na listi se našao još jedan bejzbolaš uz komentar: "Rezultati Trumpova liječničkog pregleda kažu da je visok 192 centimetra i ima 108 kilograma. Albert Pujols na istu visinu ima 109 kilograma. Ako su testovi na demenciju jednako točni, propali smo."

"Tim Tebow je visok 192 centimetra i ima 111 kilograma, a Trump na istu visinu ima 108. Naravno...", izrazio je svoju skeptičnost još jedan komentator.

Iako ove usporedbe nisu sasvim poštene budući da profesionalni sportaši imaju puno više mišićne mase, dok je kod Trumpa ta masa drugačije raspoređena, njegov liječnik izjavio je da je predsjednikov cilj izgubiti četiri do sedam kilograma.

"Draži mu je dio s dijetom nego vježbanje, ali posvetit ćemo se i jednom i drugom", izjavio je njegov liječnik Ronny Jackson.

Na pitanje kako je moguće da osoba koja gotovo nikad ne vježba i sklona je brzoj hrani može ostvariti tako dobre rezultate na liječničkom pregledu, odgovorio je.

"To je genetika. On jednostavno ima nevjerojatno dobre gene, takvim ga je bog stvorio." 

Pročitajte više