Cedevita u Rusiji promašila šut za produžetke, treba joj čudo za četvrtfinale Eurokupa

Foto: KK Cedevita

KOŠARKAŠI Cedevite u susretu su 3. kola skupine G TOP-a 16 Eurokupa pretrpjeli i treći poraz, bolji od njih bio je ruski Lokomotiv Kuban koji je u Krasnodaru pobijedio sa 69:64 (14-10, 23-18, 19-10, 13-26).

Cedevita je većim dijelom prvog poluvremena držala rezultatski priključak, pet minuta prije odlaska na odmor bilo je 22-22, ali domaći sastav je ipak do kraja druge četvrtine izgradio prednost od devet poena. Gotovo niti jednog igrača Cedevitine vanjske linije nije služio šut te je hrvatski prvak ostao u igri zahvaljujući visokim igračima.

Nažalost, u nastavak utakmice Cedevita je krenula još lošije, nije postigla niti jedan poen u prve četiri minute te je Lokomotiv pobjegao na 44:28. Pred kraj treće četvrtine bilo je i 20 razlike za rusku momčad (56:36). No, čini se kako su se domaći igrači potom opustili pa je Cedevita odličnim ulaskom u posljednjih 10 minuta vrlo brzo uspjela smanjiti na 56:45, a na dvije i pol minute prije kraja bilo je samo 61-58 za Lokomotiv, a Cedevita je imala napad. Nažalost, tada je Cherry promašio "zicer" pod obručem, a u sljedećem napadu domaćih Lacey je pogodio za 63:58.

Imala je Cedevita pola minute prije kraja još jedan napad kod tri poena zaostatka, ali Ukić je bio blokiran na šutu za tricu. Lacey je potom promašio dva slobodna bacanja, da bi Žganec pogodio dva slobodna bacanja za Cedevitu i smanjio na 65:64. Ipak, do konačnog preokreta nije došlo, Kulagin je pogodio oba slobodna bacanja za 67:64, Markota je promašio tricu za poravnanje, a Lacey je sa zvukom sirene postavio konačni rezultat.

Frank Elegar je sa 20 koševa i devet skokova bio najefikasniji kod Lokomotiva, Trevor Lacey je dodao 19, dok su Demetris Nichols i Damir Markota ubacili po 14 poena za Cedevitu, a Karlo Žganec je utakmicu završio sa po 11 pogodaka i skokova.

Zdovc:  Ništa nije nemoguće

Ovim porazom Cedevita je praktički izgubila sve izglede za prolazak u četvrtfinale u koje će se plasirati prve dvije momčadi iz skupine, ostala je posljednja s tri poraza, dok je Lokomotiv na vrhu skupine s tri pobjede. U skupini su još Budućnost i Trento koji imaju po pobjedu i poraz uoči svog dvoboja 3. kola u Podgorici u srijedu.

Trener Cedevite Jure Zdovc je nakon utakmice rekao: "Bili smo u nekom slabom momentu, gdje je bilo puno nervoze između igrača. Čak sam ja u jednom trenutku rekao da sad sam ja najmirniji jer su svi prenervozni. Poslije je ta nervoza izašla, u poluvremenu smo neke stvari raščistili i tražili neku petorku koja bi mogla odgovoriti. Digli smo agresivnost u obrani i onda se promijenio i sudački kriterij. Imali smo čak i šut za produžetak, no nažalost, nije nam to prvi put, nismo se držali dogovora. Šteta. Međutim, pokazali smo neki karakter. Izgubili smo, no kao što sam rekao igračima, moramo poći od dobrih stvari jer sad stvarno poslije ovog poraza moramo dobiti sve tri utakmice. To nije nemoguće jer imamo dvije utakmice kod kuće i tu zadnju u gostima protiv Budućnosti, koju bi ionako morali dobiti, ako bi htjeli ići dalje. Ostalo je sve u našim rukama, a između imamo i neke druge utakmice. Trebamo preživjeti ovaj put, odmoriti se, očistiti glave i ići dalje."

Cedevita i Lokomotiv će ponovno igrati već za osam dana u Zagrebu u utakmici 4. kola.
 

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više