Danski izumitelj optužen za ubojstvo novinarke, raskomadao je njeno tijelo

Foto: FAH

DANSKI izumitelj Peter Madsen optužen je za ubojstvo švedske novinarke Kim Wall u njegovoj podmornici u kolovozu 2017. blizu danske obale, priopćilo je danas državno tužiteljstvo u Kopenhagenu.
 
Peter Madsen, koji je uhićen i pritvoren nedugo nakon nestanka mlade novinarke u nejasnim okolnostima, priznao je poslije da je raskomadao njezino tijelo i bacio dijelove u more, ali je nijekao da ju je ubio.
 
Tužitelji smatraju da je isplanirao ubojstvo, koje je izvršio tako što ju je zadavio ili tako što joj je prerezao vrat, prenosi BBC. 
 
Obdukcijom se nije mogao utvrditi uzrok smrti Kim Wall 
 
Sudit će mu se od 8. ožujka za ubojstvo, nedolično postupanje s truplom i silovanje, dodaje se u priopćenju danskog državnog tužiteljstva koje najavljuje da će zatražiti kaznu doživotnog zatvora.
 
Obdukcijom se nije mogao utvrditi uzrok smrti Kim Wall čije je truplo bez glave, raskomadano i unakaženo pronađeno u vrećama s utezima na nekoliko mjesta u zaljevu Koege koji Dansku dijeli od Švedske.
 
Kim Wall (39), iskusna novinarka, ukrcala se 10. kolovoza na podmornicu Nautilus s Madsenom, konstruktorom i vlasnikom danske podmornice blizu Kopenhagena.
 
Htjela je napraviti intervju s tim samoukim inženjerom koji se posvetio istraživanju mora i svemira.
 
Presuda se očekuje 25. travnja.

Pročitajte više